The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laurence

Specialisten review van de Samsung The Frame

De Samsung The Frame is een tv waar ik al een tijd naar uitkeek. Dit toestel lijkt namelijk niet op een standaard tv, maar op een lifestyle accessoire. Zo beschikt de tv over allerlei technieken en functies die hem vermommen als schilderij of foto. Denk aan het platte ontwerp, de stijlvolle lijst of de Art modus waarmee je foto's of kunstwerken op het scherm toont. Ben je benieuwd naar mijn mening over The Frame? Lees dan mijn review op deze pagina.

Nieuw: de Samsung The Frame QLED tv

Samsung The Frame QLED QELS03.

Er is inmiddels een nieuwe versie van de Samsung The Frame uit: de QELS03. Het grootste verschil is dat deze tv zowel een QLED scherm als 4K ondersteuning heeft. Beelden zien er hierdoor extra scherp en kleurrijk uit. Ben je benieuwd naar mijn mening over de QELS03? Lees dan deze specialisten review.

Samsung The Frame

  • Door het minimalistische ontwerp lijkt de tv net op een echte lijst.
  • In de Art modus toon je een foto of schilderij naar keuze.
  • De ingebouwde sensor past de schermhelderheid aan naar de kamer.
  • Als er geen beweging in de kamer is, gaat het scherm automatisch uit.
  • Met de One Connect Box sluit je al je randapparatuur aan via 1 transparante kabel.
  • Als je de tv helemaal wilt vermommen als lijst, moet je een gat in de buur boren om de kabels weg te leiden.

Eerste indruk

Voor de presentatie hangt The Frame tussen een aantal lijsten aan de muur. Slim, want op deze manier is het effect van de omlijsting en Art modus direct zichtbaar. Je kunt de tv moeilijk onderscheiden van de andere accessoires die aan de muur hangen. Er wordt een No Gap muurbeugel meegeleverd waarmee je het apparaat strak aan de muur bevestigt. Andere handige extra's zijn de One Connect Box en de Invisible Cable. Hiermee sluit je al je randapparatuur via 1 dunne en transparante kabel aan op de tv.

Ontwerp

Ontwerp

Door de minimalistische vormgeving zie je alleen een scherm zonder extra toevoegingen, zoals knoppen. Tel daar de meegeleverde lijst bij op en je hebt het gevoel dat je naar een echt kunstobject kijkt. Je hebt de keuze tussen de varianten donker hout, licht hout of wit metaal. Inclusief deze lijst is de tv slechts 4,5 cm dik. Hierdoor steekt hij niet verder uit dan het gemiddelde schilderij dat aan je muur hangt.

Art modus

Art modus

Naast de standaard smart tv functies krijg je met The Frame toegang tot handige apps. De belangrijkste functie vind ik de Art modus, waarmee je een foto of schilderij op het scherm toont. Op deze manier tover je de tv om tot schilderij of fotolijst. In de Samsung Gallery heb je de keuze uit meer dan 100 afbeeldingen in 10 categorieën, zoals klassieke kunst of architectuur. Je eigen foto's geef je via een usb stick of de Smart View app op het scherm weer.

Ingebouwde sensor

Sensor

De ingebouwde sensor heeft 2 belangrijke voordelen. Zo past hij de schermhelderheid aan op de verlichting in de kamer. Als je de ruimte verduistert, dimt het licht automatisch. Hierdoor lijkt de getoonde afbeelding altijd realistisch. Een ander voordeel is dat het scherm automatisch uitgeschakeld wordt als de sensor geen beweging detecteert. Op deze manier verbruikt de tv niet onnodig veel energie.

Beeldkwaliteit

Beeldkwaliteit

The Frame is een 4K UHD tv, wat betekent dat hij niet over Samsungs laatste QLED techniek beschikt. Samsung positioneert de tv dus niet als beste scherm, maar als uniek lifestyle accessoire. Dit is voor mij geen minpunt, want de tv heeft een 4K en 10 bit paneel waarmee je moeiteloos HDR beelden bekijkt. Hierdoor zien de beelden er scherp, gedetailleerd en kleurrijk uit.

Aansluitingen

Aansluitingen

Omdat het geen fraai gezicht is als er allerlei kabels langs de tv lopen, wordt er een One Connect Box en Invisible Cable meegeleverd. Verbind de Connect Box met al je randapparatuur en werk hem onopvallend weg in een kastje. Vervolgens sluit je hem met 1 dunne en transparante kabel aan op de tv. Wil je dat er helemaal geen kabel zichtbaar is? Dan moet je een gat in de muur boren om de bedrading weg te leiden.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 17.105 beoordelingen