The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Laurence

Specialisten review van de Samsung The Serif tv

De Samsung The Serif tv is vormgegeven door de Bouroullec broers. Dit beroemde designer duo gaf de tv een uniek ontwerp dat naadloos opgaat in elk modern interieur. Doordat de serie uit 2019 over een QLED scherm beschikt, is de beeldkwaliteit ook het bekijken waard. In deze review licht ik de belangrijkste eigenschappen uit.

De Samsung The Serif

4K (UHD) | Smart tv: Tizen | 100 Hertz
1.149,-
op voorraad
  • Het stijlvolle ontwerp is een toevoeging aan elk modern interieur.
  • Dankzij de Ambient Mode staat er nooit een zwart scherm in je kamer.
  • Via NFC stream je snel en eenvoudig muziek van een smartphone naar de tv.
  • Dankzij het QLED scherm heeft de tv een mooier beeld dan de eerste The Serif tv’s.
  • Door de beperkte kijkhoek gaat de beeldkwaliteit achteruit als je schuin voor de tv zit.
  • Andere QLED tv’s in deze prijsklasse leveren een breder kleurbereik en een diepere zwartweergave.

Eerste indruk

Voor deze review test ik de witte versie. Heb je liever een andere kleur, dan is de tv ook beschikbaar in het donkerblauw. Je kunt de tv op een meubel plaatsen, maar op die manier komt het unieke ontwerp niet volledig tot zijn recht. In plaats daarvan monteer ik de tv op de stijlvolle metalen poten. Een van deze poten beschikt over een kabelgoot, waardoor ik de stroomkabel subtiel wegleid. De aansluitingen aan de achterzijde zitten netjes verstopt achter een magnetische afdekplaat.

Uniek en luxe design

The Serif design

De omlijsting van de tv is gemaakt van hard plastic en heeft een platte boven- en onderkant. Hierdoor lijkt het ontwerp vanaf de zijkant op een schreefletter I. Dat verklaart waarom de tv The Serif heet. De platte bovenkant biedt plaats voor fotolijsten, planten of andere accessoires. Slim, want zo wordt de tv echt onderdeel van je meubilair. De metalen poten zijn dun, maar stevig. Wanneer ik op een stoel of bank zit, zorgen ze voor een prettige kijkhoogte.

Nooit een zwart scherm met Ambient Mode

The Serif Ambient Mode

Hoe mooi de rand ook is, uiteindelijk bestaat een tv grotendeels uit een zwart scherm. Daarom vind ik de Ambient Mode een nuttige functie. Hiermee tover je kunstwerken, foto’s of andere beeldvullingen op het scherm. Naast de standaard keuzes die je bij andere QLED tv’s ook krijgt, beschikt de The Serif over een speciale selectie. De meest opvallende heet ‘Palette by Bouroullec’. In deze modus toont de tv abstracte golven. Daarover ligt een laag met handige info als een klok, het weer of de laatste nieuwsberichten.

Het patroon van de muur op het scherm

The Serif patroon van de muur op het scherm

Wil je dat de tv nog subtieler opgaat in je interieur? Dan toon je eenvoudig de kleur of het patroon van je muur op het scherm. Om deze functie te testen, download ik de SmartThings app op mijn smartphone. Vervolgens maak ik een foto van de tv en de muur. Een paar seconden later verschijnt er een kopie van mijn behang op het scherm. Hoewel mijn eindresultaat nog vrij duidelijk uit meerdere vlakken bestaat, zijn de kleuren en details realistisch overgenomen.

Muziek streamen via NFC

The Serif NFC

Op een standaard geluidsniveau leveren de ingebouwde speakers een duidelijke weergave van vocalen en effecten. De bas mist wat diepte doordat de tv geen ingebouwde soundbar of krachtig speakersysteem heeft. Het NFC punt dat op de tv zit, biedt een uniek voordeel. Wanneer je jouw smartphone hierop legt, verbind je beide apparaten met elkaar. Op deze manier gebruik je de tv als draadloze speaker.

Minimalistische afstandsbediening

The Serif One Remote afstandsbediening

De Bouroullec broers hebben het originele ontwerp van de One Remote op een paar subtiele manieren veranderd. Zo beschikt deze afstandsbediening over een witte kleur en strakkere vormen. Het kleine aantal knoppen straalt overzicht en rust uit. Helaas doen de logo’s van videodiensten als Rakuten TV en Amazon Prime Video af aan het minimalistische design. Met de microfoonknop roep je de Bixby spraakassistent op. Hoewel deze functie (nog) geen Nederlands ondersteunt, verwerkt hij Engelse opdrachten zeer effectief.

Overzichtelijk smart menu

The Serif smart menu

De Smart Hub verschijnt als een balk onderaan het scherm. Hierin komen alle aangesloten apparaten, instellingen en apps overzichtelijk samen. In combinatie met de One Remote schakel ik snel en gemakkelijk tussen alle opties. Het is handig dat de beelden die ik op dat moment afspeel zichtbaar blijven. De belangrijkste toevoeging dit jaar is de AirPlay 2 ondersteuning. Met deze laatste functie stuur je video’s, foto’s of muziek van een Apple apparaat naar de tv.

Verbeterde beeldkwaliteit door QLED

The Serif beeldkwaliteit

Vroeger stond de keuze tussen een The Serif of een andere tv in dezelfde prijsklasse gelijk aan een keuze tussen design of beeldkwaliteit. Gelukkig is de beeldkwaliteit van de serie uit 2019 aanzienlijk verbeterd. Dankzij de 4K ondersteuning en het QLED scherm levert de tv een scherpe en heldere beeldweergave. Het contrast en de kleurdiepte van andere QLED tv’s in deze prijsklasse, zoals de Q70R, is wel iets groter. Dit komt onder andere doordat deze tv’s een full array achtergrondverlichting hebben.

Weinig reflectie, beperkte kijkhoek

The Serif reflectie en kijkhoek

Het QLED scherm creëert nauwelijks storende reflecties. Dit is vooral een voordeel wanneer je in verlichte ruimtes tv kijkt. De kijkhoek is wel vrij beperkt. Als gevolg wordt het beeld donkerder en vervormen de kleuren wanneer ik schuin voor de tv plaatsneem. Daarom is het belangrijk dat je recht voor de tv zit om optimaal van de beeldkwaliteit te genieten.

Conclusie

4K (UHD), 49 inch | Smart tv: Tizen | 50 Hertz, Quantum Dot
997,-
niet meer leverbaar

Wil je een echte blikvanger in je woonkamer? Zoek dan niet verder. Dankzij de stijlvolle omlijsting en poten heeft de The Serif een uniek en luxe uiterlijk. In combinatie met de sfeervolle beelden van de Ambient Mode gaat het ontwerp naadloos op in je interieur. Hoewel de tv niet de beste beeldkwaliteit in zijn prijsklasse levert, ben je door de 4K resolutie en het QLED scherm verzekerd van een scherpe en heldere beeldweergave.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 16.894 beoordelingen