The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Coolblue Zakelijk

Fiscale regels thuiswerkende medewerkers

De Coolblue Thuiswerkwinkel geeft jouw medewerkers de mogelijkheid om zelf alles voor de juiste thuiswerkplek te bestellen. Je wil dit alleen fiscaal en financieel wel goed verwerken. De Nederlandse fiscale regels op het gebied van thuiswerken kunnen erg ingewikkeld zijn. Daarom leggen we je hier kort en bondig uit hoe jij fiscaal voordelig een thuiswerkplek aan jouw medewerkers aanbiedt.

Wetgeving

In de Nederlandse Arbeidsomstandighedenwet (ARBO) is vastgelegd dat een werkgever moet zorgen voor een ergonomische werkplek van zijn of haar medewerkers. Dat is op kantoor makkelijker gedaan dan wanneer iedereen thuiswerkt. Hieronder vertellen we je over de fiscale regelingen om een thuiswerkplek aan te bieden aan je medewerkers.

Fiscale regelingen

Werkkostenregeling (WKR)

Met de WKR kan je als werkgever producten onbelast vergoeden/in bruikleen geven aan je medewerkers geven zonder dat deze misschien noodzakelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan cadeaus, elektronica, sportabonnementen of kerstpakketten.

Het totale bedrag dat je hier per jaar aan mag besteden, heeft een grens, ofwel ‘de vrije ruimte’. Deze vrije ruimte bedraagt 3% tot € 400.000 + 1,2% boven € 400.000 van de totale loonsom per jaar van alle medewerkers samen.

Gerichte Vrijstelling

Sommige vergoede of in bruikleen gegeven producten kunnen binnen de WKR gekwalificeerd worden als ‘Gerichte vrijstelling’. De kosten die voortkomen uit de aankoop van deze producten, vallen niet in de vrije ruimte. Dit betekent dat deze kosten onbelast kunnen worden vergoed aan de medewerker, mits (in het geval bij een thuiswerkplek) deze producten noodzakelijk zijn voor de uitoefening van de dienstbetrekking.

Het betreft:

  1. een ARBO-voorziening (beeldschermbril, bureau, ergonomische stoel, etc.) of
  2. ICT hulpmiddelen (laptop, smartphone, beeldscherm(en), muis, toetsenbord, etc.)

De Coolblue Thuiswerkwinkel

Voor alle werkgevers die haar werknemers een thuiswerkplek willen bieden. Wij nemen het gehele bestelproces, inclusief de logistiek en bezorging, uit handen. Hieronder de belangrijkste punten op een rij:

  • Volledige ontzorging: Wij regelen alles voor jou en je werknemers. Onze klantenservice is voor werknemers dagelijks tot 23.59 uur te bereiken voor vragen of advies.

  • Eigen winkelomgeving: Je krijgt een eigen, gepersonaliseerde, winkelomgeving waar de werknemers op inloggen. Maak het compleet met je eigen logo, teksten en foto's.

  • Uitgebreid assortiment: Bepaal zelf het assortiment of laat je adviseren door onze specialisten. Wij hebben alles wat je nodig hebt om effectief thuis te kunnen werken.

  • Bepaal zelf het budget: Voeg gemakkelijk persoonlijk budget toe aan je medewerkers. Middels het CoolblueTegoed bestellen werknemers zonder kosten en wordt de werkgever gefactureerd. Wel zo makkelijk.

  • Je gaat het jammer vinden dat je jouw Thuiswerkwinkel niet aan de rest van de wereld kan laten zien.

Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan om jouw situatie samen te bespreken.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.769 beoordelingen