Geschreven door Coolblue Zakelijk

Fiscale regels thuiswerkende medewerkers

De Coolblue Thuiswerkwinkel geeft jouw medewerkers de mogelijkheid om zelf alles voor de juiste thuiswerkplek te bestellen. Je wil dit alleen fiscaal en financieel wel goed verwerken. De Nederlandse fiscale regels op het gebied van thuiswerken kunnen erg ingewikkeld zijn. Daarom leggen we je hier kort en bondig uit hoe jij fiscaal voordelig een thuiswerkplek aan jouw medewerkers aanbiedt.

Wetgeving

In de Nederlandse Arbeidsomstandighedenwet (ARBO) is vastgelegd dat een werkgever moet zorgen voor een ergonomische werkplek van zijn of haar medewerkers. Dat is op kantoor makkelijker gedaan dan wanneer iedereen thuiswerkt. Hieronder vertellen we je over de fiscale regelingen om een thuiswerkplek aan te bieden aan je medewerkers.

Fiscale regelingen

Werkkostenregeling (WKR)

Met de WKR kan je als werkgever producten onbelast vergoeden/in bruikleen geven aan je medewerkers geven zonder dat deze misschien noodzakelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan cadeaus, elektronica, sportabonnementen of kerstpakketten.

Het totale bedrag dat je hier per jaar aan mag besteden, heeft een grens, ofwel ‘de vrije ruimte’. Deze vrije ruimte bedraagt 3% tot € 400.000 + 1,2% boven € 400.000 van de totale loonsom per jaar van alle medewerkers samen.

Gerichte Vrijstelling

Sommige vergoede of in bruikleen gegeven producten kunnen binnen de WKR gekwalificeerd worden als ‘Gerichte vrijstelling’. De kosten die voortkomen uit de aankoop van deze producten, vallen niet in de vrije ruimte. Dit betekent dat deze kosten onbelast kunnen worden vergoed aan de medewerker, mits (in het geval bij een thuiswerkplek) deze producten noodzakelijk zijn voor de uitoefening van de dienstbetrekking.

Het betreft:

  1. een ARBO-voorziening (beeldschermbril, bureau, ergonomische stoel, etc.) of
  2. ICT hulpmiddelen (laptop, smartphone, beeldscherm(en), muis, toetsenbord, etc.)

De Coolblue Thuiswerkwinkel

De Coolblue Thuiswerkwinkel geeft jouw medewerkers de mogelijkheid om zelf alles voor de juiste thuiswerkplek te bestellen. Je krijgt een eigen afgeschermde omgeving in jouw huisstijl. Nadat je medewerker is ingelogd, krijgt hij een select assortiment te zien en kan hij meteen bestellen binnen het gestelde budget. We leveren de bestelling de volgende dag gratis af bij je medewerker.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 20.199 beoordelingen