The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gaby

Welke koffer is geschikt voor mijn situatie?

Elke reiziger vraagt zich wel eens af welke koffer hij mee moet nemen op reis. Want wat zijn eigenlijk de verschillen tussen een harde koffer, een zachte koffer en een reistas op wielen. Én welke kies je voor jouw reis? In dit artikel leggen we de verschillen aan je uit en vertellen we welke koffer het best bij jouw situatie past.

Vergelijking harde koffer, zachte koffer en reistas op wielen

Harde koffer Zachte koffer Reistas op wielen
Soort vakantie Vliegvakanties Auto- en vliegvakanties Rondreis en kampeervakanties
Beschermt kwetsbare spullen Ja Nee Nee
Aantal wielen 4 4 2
Vormt naar bagage Nee Ja Ja
Sluiting Rits- of kliksluiting Ritssluiting Ritssluiting

Soort vakantie

harde koffer op vliegveld

Harde koffer: vliegvakanties

Een harde koffer beschermt jouw bagage tegen vocht en stoten. Het is dus niet erg als je koffer van de bagageband valt. Doordat harde koffers een vaste vorm hebben, passen ze niet zo makkelijk in de kofferbak als een zachte koffer of reistas.

Zachte koffers in auto

Zachte koffer: auto- en vliegvakanties

Dankzij het zachte materiaal past een zachte koffer gemakkelijk in de kofferbak. Je bagage is minder goed beschermd tegen stoten dan in een harde koffer, maar zonder breekbare spullen neem je hem ook gerust mee op vliegvakantie.

Reistas op wielen rondreis

Reistas op wielen: rondreis en kampeervakanties

Dankzij het zachte materiaal van een reistas op wielen neem je meer spullen mee dan in een koffer en past hij gemakkelijk in de kofferbak van een kleine auto. Hierdoor neem je hem bijvoorbeeld mee op kampeervakantie, maar biedt hij ook uitkomst bij een rondreis.

Bagageruimte

Harde koffer

Harde koffer: beperkte ruimte

Doordat een harde koffer een vaste vorm heeft, vormt hij zich niet naar jouw bagage. De ruimte in een harde koffer is dus beperkt, waardoor je hem minder makkelijk volstopt. Het materiaal bepaalt de flexibiliteit van de koffer. Zo is een polycarbonaat koffer makkelijker vol te stoppen dan een koffer van Curv. Door het materiaal neemt een harde koffer na je reis wel veel ruimte in.

Zachte koffer

Zachte koffer: vormt iets mee

Een zachte koffer heeft verstevigde randen om zijn vorm te bewaren, maar vormt zich door het zachte materiaal lichtelijk naar jouw bagage. Daarnaast beschikt een zachte koffer vaak over een voorvak waar je nog wat extra spullen in stopt. Ook dit vak vormt naar de spullen die je erin stopt. Daarnaast zorgt het zachte materiaal er voor dat je de koffer gemakkelijker opbergt dan een harde koffer.

Reistas op wielen

Reistas op wielen: vormt naar bagage

Net als een zachte koffer vormt een reistas op wielen zich naar jouw bagage. Doordat een reistas geen harde randen heeft, past er nog meer in dan in een zachte koffer. Daarnaast berg je een reistas op wielen na jouw reis gemakkelijk op. Je maakt hem namelijk plat, zodat hij bijvoorbeeld bovenop de kast past.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.849 beoordelingen