The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Giovanni

Hoe installeer je de Oculus Quest 2?

Je hebt net je nieuwe Oculus Quest 2 VR bril en nu wil je die zo snel mogelijk gebruiken. Omdat de installatie lastig kan zijn, leggen wij je hier in 5 stappen uit hoe je de Oculus Quest 2 zo snel en gemakkelijk mogelijk installeert.

Oculus Quest 2 installeren in 5 stappen

In dit artikel bespreken we de volgende stappen:

  • Stap 1. Uitpakken
  • Stap 2. Oculus app downloaden
  • Stap 3. VR bril koppelen
  • Stap 4. Quest 2 opzetten
  • Stap 5. VR bril gebruiken

Stap 1: Pak de VR bril uit

Uitpakken

Wanneer je de Oculus Quest 2 doos opent, kom je de volgende onderdelen tegen: handleiding, VR bril, 2 controllers, oplader, oplaadkabel en een spacer voor brildragers. Laad allereerst de Oculus Quest 2 volledig op met de oplader en de oplaadkabel.

Stap 2: Download de Oculus app

Oculus app downloaden

Pak je telefoon en ga naar de Google Play Store of de Apple App Store. Zoek op 'Oculus app' en download de app van Oculus. Installeer dan de app. Daarna log je in met je Facebook account. Heb je nog geen Facebook account? Maak dan een nieuwe aan. Vervolgens maak je in de app jouw Oculus profiel.

Stap 3: VR bril koppelen

VR bril koppelen

Schakel de Oculus Quest 2 aan en houd hem in de buurt van je telefoon. Schakel ook de bluetooth van je telefoon aan en koppel de telefoon met de VR bril via de Oculus app. Sluit de app niet tijdens het koppelen.

Stap 4: Quest 2 opzetten

Quest 2 opzetten

Zet de VR bril op en volg de instructies op het scherm. Tijdens dit proces, koppel je ook de headset met wifi. Dan begint de Quest 2 met het updaten van de software. De VR bril maakt een geluid wanneer de update klaar is. Houd de Oculus app open gedurende dit proces.

Stap 5: Oculus Quest 2 gebruiken

Quest 2 gebruiken

De Oculus Quest 2 is nu geïnstalleerd en klaar voor gebruik.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.769 beoordelingen