The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Julie

Hoe installeer je de Robomow robotmaaier?

Een Robomow robotmaaier neemt je het maaiwerk uit handen, zodat jij tijd hebt voor belangrijkere zaken. Een robotmaaier installeren kost daarentegen veel tijd en is niet altijd even gemakkelijk. In dit artikel laten we zien hoe je zo snel en gemakkelijk mogelijk je Robomow robotmaaier installeert.

Robotmaaier installeren in 5 stappen

Robomow robotmaaier in gras

Het installeren van een Robomow robotmaaier doe je in 5 basisstappen. Er zijn enkele verschillen in de installatie van de verschillende series: RC, RS en RX. Bekijk daarom de installatievideo's onderaan deze pagina en lees altijd eerst de installatiehandleiding goed door voor je begint met de installatie van de robotmaaier.

Stap 1. Bereid je voor.

Stap 2. Plaats het basisstation.

Stap 3. Plaats de perimeterdraad.

Stap 4. Installeer het basisstation.

Stap 5. Maak de robotmaaier klaar voor gebruik en test de robotmaaier.

Stap 1: bereid je voor

Typen gazons

Maak eerst een schets van je tuin en gazon, zodat je precies je tuinindeling weet. Zo maak je ook een betere schatting van hoeveel perimeterdraad je nodig hebt. Je hoeft obstakels met een dikte vanaf 10 centimeter en een minimale hoogte van 15 centimeter, zoals bomen, niet apart af te bakenen met perimeterdraad. Zachte obstakels, zoals bloemperken, moet je wel afbakenen. Zorg er daarnaast voor dat het gazon vrij is van speelgoed, stenen, takken en andere (metalen) obstakels.

Daarnaast heb je voor het plaatsen van de perimeterdraad nog een hamer, een kleine, platte schroevendraaier en een combinatietang nodig.

Stap 2: plaats het basisstation

Basisstation plaatsen

Houd bij het plaatsen van het basisstation rekening met 4 richtlijnen:

  1. Kijk in de handleiding van jouw type model welke afstand tot het stopcontact je moet aanhouden.

  2. Zorg ervoor dat je een recht stuk van minimaal 3 meter hebt voor het gedeelte van het basisstation waar de robotmaaier over rijdt.

  3. Zorg ervoor dat het gazon rondom het basisstation vlak en gelijkmatig is en dat het basisstation in de schaduw staat.

  4. Heb je sprinklers? Plaats het basisstation dan minimaal één meter van een sprinkler af.

Stap 3: plaats de perimeterdraad

Perimeterdraad plaatsen

Maai voordat je de perimeterdraad plaatst nog een laatste keer je gazon met je oude grasmaaier. Dat klinkt natuurlijk een beetje gek, je hebt hier immers een robotmaaier voor gekocht. Maar dit helpt om de draadpinnen goed aan te brengen en voorkomt dat de robotmaaier de draad doorsnijdt.

Trek circa 30 centimeter draad door het gat van het basisstation, sla de eerste pin vast en wikkel de draad tegen de richting van de klok in af. Maak daarna de draad om de paar meter vast met de draadpinnen. Baken hoeken niet rechthoekig, maar zo rond en soepel (ongeveer 45 graden) mogelijk af. Een handig hulpmiddel is de meegeleverde Roboruler meetlat waarmee je de afstand tot randen en doorgangen bepaalt. Lees daarnaast goed de handleiding door om de afstand tot bijvoorbeeld aflopende hellingen of water te bepalen.

Klaar met het plaatsen van de draad? Verbind dan de 2 uiteinden van de draad bij het basisstation aan elkaar en zet de 2 draden samen vast met één draadpin. Let op dat je de 2 draden goed en netjes verbindt. In de handleiding zie je precies hoe je dit doet.

Stap 4: installeer het basisstation

Basisstation installeren

Om het basisstation te installeren, dien je de perimeterdraad en het verlengsnoer verder te bevestigen. Daarnaast moet je het verlengsnoer met de voeding verbinden. In de handleiding lees je stap voor stap hoe je dit doet. Een paar tips bij het kiezen van de plaatsing van de voeding:

  1. Zoek een plek in de buurt van een stopcontact voor de voeding.
  2. Plaats de voeding niet binnen de getrokken perimeterdraad op het gazon.
  3. Kies een droge en beschutte plaats.

Je weet dat je alles goed hebt aangesloten als het ledlampje op het basisstation groen knippert (als de robotmaaier niet op het basisstation staat) of groen blijft zonder onderbrekingen (als de robotmaaier op het basisstation staat).

Stap 5: maak de robotmaaier klaar voor gebruik en test de maaier

Taal selecteren

Het basisstation is er klaar voor, nu de robotmaaier nog. Ieder type robotmaaier installeer je op een andere manier. Hierna voer je de eerste test uit. Kijk in de handleiding van het product hoe je te werk moet gaan.

Installatievideo Robomow RS robotmaaiers

Bekijk hier de installatievideo voor Robomow RS modellen.

Installatievideo Robomow RC robotmaaiers

Bekijk hier de installatievideo voor Robomow RC modellen.

Installatievideo Robomow RX robotmaaiers

Bekijk hier de installatievideo voor Robomow RX modellen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.115 beoordelingen