The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kevin

Hoe maak je een trimmer schoon?

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je baardtrimmer, neustrimmer, hybride trimmer, bodygroomer, multigroom of tondeuse, is het van belang dat je het apparaat goed schoonmaakt en onderhoudt. In dit artikel leggen wij je precies uit hoe, zodat jij hygiënisch je haren trimt.

Aan de slag met de trimmer

Trimmer

Volg de onderstaande stappen om jouw trimmer veilig en goed schoon te maken:

  1. Schakel de trimmer uit.
  2. Blaas of borstel haartjes van de kop.
  3. Spoel de mesjes af onder de kraan.
  4. Smeer de mesjes met onderhoudsolie.

Stap 1: schakel de trimmer uit

Trimmer uitschakelen

Voordat je de trimmer schoonmaakt, controleer je of het apparaat is uitgeschakeld. Je wil niet dat de trimmer tijdens het schoonmaken opeens aanspringt. Trimmers werken namelijk met scherpe mesjes, die gemakkelijk snijwonden kunnen veroorzaken. Staat het apparaat uit, dan begin je aan het schoonmaakproces.

Stap 2: blaas of borstel haartjes van de kop

Trimkop

Na het trimmen is de kop van de trimmer bedekt met kleine haartjes. Deze achtergebleven haartjes blaas of borstel je gemakkelijk van de kop af. Voor het borstelen gebruik je een onderhoudsborsteltje, die bij de meeste trimmers wordt meegeleverd. Het borstelen doe je voorzichtig zonder druk te zetten. Zo belast je niet onnodig de mesjes.

Stap 3: spoel de mesjes af onder de kraan

Trimmer mesjes afspoelen

Is de trimmer waterdicht, dan spoel je na het wegblazen of -vegen van de haartjes de mesjes af onder de kraan. Dit doe je met lauwwarm water, zonder extra schoonmaakmiddelen en zonder te vegen met een doekje. Let op: sommige trimmers zijn niet volledig waterdicht. Bij deze trimmers houd je enkel de kop met de mesjes onder de kraan. Naast de mesjes spoel je ook de eventuele opzetkammen af onder de kraan. De opzetkammen koppel je hiervoor eerst los van het apparaat.

Stap 4: smeer de mesjes met onderhoudsolie

Trimmer onderhoudsolie

De meeste trimmers beschikken over mesjes die je na verloop van tijd insmeert met olie of reinigingsspray. Om de trimmer te smeren druppel je wat olie op de mesjes. Vervolgens zet je de trimmer aan, zodat de olie zich goed over de mesjes verspreidt. De olie zorgt ervoor dat de mesjes langer meegaan en je soepel je haren trimt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.447 beoordelingen