The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Eva

Hoe stap ik over van Android naar iOS?

Als ik van een Android telefoon overstap naar een iPhone, stap ik ook over op een ander besturingssysteem: iOS. Ik leg je uit hoe ik eenvoudig gegevens overzet.

Gebruik de Move to iOS app

Apple heeft een Android app ontwikkeld waarmee ik eenvoudig data van een Android smartphone naar mijn nieuwe iPhone overzet: Move to iOS. De app werkt als volgt:

  • Ik laad beide toestellen op en verbind ze met hetzelfde wifi netwerk.
  • Ik download de app in de Play Store op mijn Android toestel.
  • Ik kies in het opstartmenu van mijn iPhone voor 'Verplaats gegevens vanaf Android'.
  • Ik tik op mijn Android telefoon de code in die op mijn iPhone verschijnt.
  • Mijn gegevens worden nu via de wifi verbinding overgezet.

Let op: deze app werkt alleen op het moment dat ik mijn iPhone nog aan het instellen ben. Als ik mijn iPhone al in gebruik heb en later besluit om gegevens over te zetten, kan ik de app niet meer gebruiken. Behalve als ik mijn iPhone weer reset natuurlijk.

Voor- en nadelen van de app

  • De app leidt me duidelijk stap voor stap door het proces
  • Mijn foto's, contactpersonen en sms geschiedenis worden overgeheveld naar mijn iPhone
  • Whatsapp berichten, muziek en apps worden niet overgezet
  • De app werkt niet meer als ik mijn iPhone eenmaal in gebruik heb

Handmatig overzetten en instellen

De app zet niet alle mogelijke gegevens van een Android telefoon naar iOS over en zet helemaal niks over als het Apple toestel al is ingesteld. Daarom leg ik hier voor een aantal gegevens uit hoe je ze handmatig overzet.

Contacten

Contacten overzetten

Om contacten zonder de app over te zetten, is het belangrijk dat ze op de Android telefoon in mijn Google account staan opgeslagen. Om dit te doen ga ik naar 'Instellingen' > 'Accounts' > 'Google'. Hier zet ik 'Contacten synchroniseren' aan. Vervolgens ga ik op mijn iPhone naar 'Instellingen', open ik 'Contacten' > 'Accounts' > 'Gmail' en log ik in met mijn Google account. Zodra ik 'Contacten' aanzet in het overzicht, worden al mijn contacten naar mijn iPhone overgezet.

Foto's

De eenvoudigste manier om mijn foto's over te zetten is via de Google Foto's app. Om dit te doen synchroniseer ik eerst mijn foto's met mijn Gmail account. Hiervoor open ik Google Foto's, ga ik via de drie streepjes boven in beeld naar 'Instellingen' > 'Back-up en synchronisatie' en zet ik back-up en synchronisatie aan. Als ik vervolgens de Google Foto's app op mijn iPhone installeer, log ik in met mijn Google account en bekijk ik meteen al mijn foto's. Ik kan er nog voor kiezen om de foto's vanuit de app op mijn iPhone te downloaden.

Let op: gebruik je Google Foto's niet? Dan zul je eerst al je foto's naar de app over moeten zetten op je Android toestel.

Muziek

Muziek overzetten

Muziek overzetten is redelijk eenvoudig. Muziek streamen kan gewoon zodra ik de muziek app die ik eerst gebruikte ook op mijn iPhone installeer. De muziek die ik op mijn Android telefoon heb staan kan ik ook overzetten. Dit werkt hetzelfde als het overzetten van foto's: ik gebruik gewoon de Google Play Music app. Op mijn Android telefoon zorg ik dat mijn muziek gesynchroniseerd wordt naar mijn Google account, en vervolgens open ik deze muziek op mijn iPhone. Dit doe ik door de Google Play Music app te downloaden en in te loggen met mijn Google account.

Applicaties en e-mail

Applicaties overzetten

Zodra het startscherm van mijn iPhone verschijnt na installatie, vraagt het toestel me of ik de apps die ik op mijn Android telefoon had wil downloaden vanuit de App Store van Apple. Handig! Lukt dit niet, dan kan ik dit altijd handmatig zelf doen. De meeste apps uit de Play Store zijn ook terug te vinden in de App Store. Om mijn e-mail account ook op mijn iPhone te gebruiken, hoef ik niks over te zetten vanaf het Android toestel. Ik kan mijn e-mail meteen zonder problemen instellen.

Meer weten?

Wil je een back-up van je Android smartphone maken nu je deze niet meer gebruikt? Lees onze uitleg. Benieuwd hoe je je iPhone reset? Lees dan ons advies.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 42.131 beoordelingen