The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Sanne

De beste accessoires om in de herfst te fotograferen

Voor het vastleggen van het perfecte herfstplaatje kun je wel wat accessoires gebruiken. In dit artikel lees je welke accessoires je helpen bij het maken van de beste foto in de herfst. Maar je ontdekt ook hoe je je camera beschermt tegen herfstachtig weer.

Polarisatiefilter

Polarisatiefilter

In de herfst draait het natuurlijk allemaal om kleur. In een goede herfstfoto knallen deze kleuren er echt uit. Daar mag je de natuur best een handje bij helpen. Door een polarisatiefilter op je lens te schroeven verhoog je het contrast en de kleurintensiteit van je foto's. Zo worden de oranje en rode kleuren nog feller. Een ander voordeel van een polarisatiefilter is dat het schitteringen en reflecties opheft. Door de laaghangende zon heb je hier in de herfst sneller last van.

Zonnekap

Zonnekap

De zon zorgt ervoor dat je herfstplaatjes een romantisch karakter krijgen. Alles lijkt hierdoor goudachtig van kleur. Maar in deze tijd van het jaar staat de zon best laag aan de hemel. Hierdoor schijnt de zon soms direct in je lens waardoor de foto overbelicht raakt. Met een zonnekap scherm je je lens hiervoor af. Op deze manier maak je makkelijker een foto met wat meer tegenlicht. Daarnaast beschermt een zonnekap je lens tegen schade door stoten.

Regenkap

Regenkap

Als je in de herfst gaat fotograferen, ben je er niet zeker van dat het de hele tijd droog blijft. Om je camera tegen lichte regenbuien te beschermen gebruik je een regenhoes. Dankzij deze waterbestendige hoes ga jij ook met een spatje regen door met fotograferen. De kleine cap aan de voorkant voorkomt dat er regendruppels op je lens komen die je beeld verstoren.

Statief

Statief

Tijdens het fotograferen in een herfstachtig bos, heb je niet altijd voldoende licht tot je beschikking. Omdat je met een hogere ISO meer ruis in je foto krijgt, kun je het beste een langere sluitertijd gebruiken. Zet je camera dan wel op een statief anders krijg je last van bewegingsonscherpte. Een statief helpt je ook bij het maken van foto's vanaf een laag standpunt. Zo hoef je niet zelf te bukken of op de natte bladeren te gaan liggen.

Tas

Tas

Om al je cameraspullen te beschermen tegen het herfstachtige weer, berg je alles op in een (spat)waterdichte cameratas. Zo neem je je apparatuur gemakkelijk mee op pad. Er zijn handige tassen beschikbaar met vakken die je naar eigen wens indeelt. En cameratassen waar meerdere lenzen in passen. Als je een statief meeneemt, zorg er dan voor dat deze er ook in past. Er bestaan tassen waarbij je aan de zijkant een statief hangt.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.869 beoordelingen