The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kevin

Haal alles uit je hybride trimmer

Met een hybride trimmer trim, scheer en stijl je jouw gezichtshaar. Met sommige hybride trimmers werk je naast je baard, ook het haar op je lichaam bij. Maar hoe creëer je een mooi gestijlde baard en hoe onderhoud je zo'n trimmer precies? Wij leggen het je in 5 stappen uit.

Aan de slag met je hybride trimmer

Hybride trimmer OneBlade

Je trimt jouw baard en lichaamshaar volgens de onderstaande stappen. In dit artikel lichten we deze stappen voor je toe.

  • Stap 1. Was alle plekken die je wil trimmen.
  • Stap 2. Kies het juiste opzetstuk.
  • Stap 3. Kies de geschikte kniplengte.
  • Stap 4. Trim je ongewenste haartjes.
  • Stap 5. Verzorg je huid en de hybride trimmer.

Stap 1: was alle plekken die je wil trimmen

Gezicht wassen

Wil je jouw baard trimmen, dan was je eerst je baard met lauw water. Is jouw trimmer ook geschikt voor lichaamshaar? Dan was je ook de plekken op je lichaam die je wil trimmen. Door het lauwe water openen de poriën van je huid en gaan de haartjes rechtop staan. Ook worden de haartjes zachter, dus scheer je ze gemakkelijker af. Droog voordat je begint alle plekken die je gaat trimmen weer af.

Stap 2: kies het juiste opzetstuk

Hybride trimmer opzetstukken

Wil je jouw haartjes scheren of stijlen, dan gebruik je de trimmer zonder opzetkam. Als je jouw baard wil behouden en alleen de haartjes korter wil knippen, dan gebruik je een opzetkam. Wil je ook jouw lichaam trimmen? Dan gebruik je een scheermes en opzetkam speciaal voor het lichaam. Voor gevoelige zones zoals je schaamstreek en oksels klik je de huidbeschermkap op het apparaat. Hiermee trim je veilig en comfortabel al je ongewenste haartjes.

Stap 3: kies de geschikte kniplengte

Verstelbare opzetkam hybride trimmer

Zonder opzetkam scheer je dicht op de huid. Je raakt de huid net niet aan, waardoor je nog wel stoppels voelt maar deze niet meer ziet. Een zichtbaar stoppelbaardje creëer je met een opzetkam met een kniplengte tussen de 0,4 en 3 millimeter. Voor langere haartjes kies je een lengte vanaf 3 millimeter. Het verschilt per trimmer of je voor iedere lengte een losse opzetkam op het apparaat klikt, of dat je één verstelbare opzetkam met meerdere kniplengtes gebruikt.

Stap 4: trim je ongewenste haartjes

Verstelbare opzetkam hybride trimmer

Met de meeste trimmers trim je jouw huid zowel droog, nat, als met scheerschuim. Je zet de kop van de trimmer plat op je huid, zodat deze volledig contact maakt. De kop beweeg je in lange halen over je huid. Zonder opzetkam maakt het bij de meeste hybride trimmers niet uit in welke richting je het mesje beweegt. Trim je met opzetkam, dan beweeg je het apparaat tegen de groeirichting van het haar in. Details zoals Jouw bakkebaarden, nekharen en contouren werk je tot slot bij zonder opzetkam.

Stap 5: verzorg je huid en de trimmer

Afspoelbare kop hybride trimmer

Je verwijdert de opzetkammen van je trimmer en spoelt deze na gebruik af onder de kraan. Is de kop van jouw trimmer waterdicht, dan spoel je ook het mesje af onder de kraan. Is jouw trimmer niet waterdicht, dan blaas en veeg je de haartjes van het mesje. Om hygiënisch te scheren, raden wij je aan dat je het mesje op tijd vervangt. Dit doe je na ongeveer 4 maanden. Na het trimmen verzorg je jouw baard met wat baardolie en smeer je een neutrale bodylotion over je huid.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.563 beoordelingen