The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Hoe kies je de juiste JBL bluetooth speaker?

Je bent eruit. Je wilt een JBL bluetooth speaker. Alleen weet je nog niet welke je precies wilt hebben. Hier lees je hoe je de juiste speaker kiest voor jouw gebruikssituatie. We hebben de speakers van JBL opgedeeld in 3 categorieën: mini, medium en groot. Elk formaat heeft namelijk zijn eigen voor- en nadelen.

JBL bluetooth speaker kiezen

De speakers van JBL lijken op elkaar, maar hebben toch een paar grote verschillen, zoals het formaat. Om de goede speaker te kiezen is het van belang dat je jezelf afvraagt waarvoor je hem wilt gebruiken.

  • Wil je de speaker vaak meenemen?
  • Gebruik je de speaker vooral thuis?
  • Vind je goede geluidskwaliteit belangrijk?

Mini

De JBL Go en JBL Clip

Een mini speaker met je meenemen

De mini’s van JBL zijn de JBL Go en de JBL Clip. Door het kleine formaat neem je de speakers gemakkelijk mee. Ze passen zelfs in je broekzak. De Go is met zijn 7 bij 8 centimeter de kleinste van alle speakers. Daarna komt de Clip met 9 bij 13 centimeter. Ze wegen allebei rond de 200 gram en zijn daarom licht en makkelijk mee te nemen. De clip heeft zelfs nog een karabijnhaak waarmee je hem aan je tas hangt.

De JBL Go en JBL Clip

De prestaties van een mini speaker

De accu van de Go gaat 5 uur mee, in tegenstelling tot de 10 uur van de Clip. De mini speakers zijn qua geluidskwaliteit net wat beter dan je smartphone, maar niet geschikt om een grote kamer te vullen met muziek.

Medium

De JBL Flip en de JBL Charge

Een medium speaker met je meenemen

Onder de medium speakers van JBL vallen de JBL Flip en de JBL Charge. Qua grootte verschillen deze 2 wat meer. De Flip is met zijn 18 bij 7 centimeter wat kleiner dan de Charge met zijn 22 bij 9 centimeter. De Flip weegt iets meer dan 500 gram terwijl de Charge bijna een kilogram weegt. Je neemt de Flip dus makkelijker met je mee, maar de Charge past ook nog prima in je tas.

De JBL Flip en de JBL Charge

De prestaties van een medium speaker

De accu van de Charge gaat 20 uur mee, wat aanzienlijk meer is dan de 12 uur van de Flip. Je laadt ook je eigen telefoon op met de charge, dankzij de oplaadfunctie. De bas van de Charge is een stuk sterker, terwijl de Flip gedetailleerder klinkt. Het volume is prima voor in je woonkamer, maar bij een feestje zou een medium speaker van JBL het geroezemoes niet overstemmen.

Groot

De JBL Xtreme en de JBL Boombox

Een grote speaker meenemen

In deze categorie vallen de JBL Xtreme en de JBL Boombox. De Xtreme is 28 bij 13 centimeter en de Boombox 49 bij 25 centimeter. De 2 speakers zijn geen lichtgewichten. Met de 2,3 kilogram van de Xtreme en de 5,2 kilogram van de Boombox zijn ze minder makkelijk mee te nemen.

De JBL Xtreme en de JBL Boombox

De prestaties van een grote speaker

Beide speakers hebben een sterke accu. Met de Xtreme geniet je tot 15 uur van je favoriete muziek en bij de Boombox is dit zelfs 24 uur. De geluidskwaliteit is vergelijkbaar. De bassen zijn bij de Boombox wel veel dieper. Beide speakers zijn geschikt voor een feestje of een grote ruimte zoals een sportkantine.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.766 beoordelingen