The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Donato

Hoe koppel je een smartphone aan een bluetooh speaker?

Yes, je nieuwe bluetooth speaker is binnen. Voordat je al je favoriete muziek overal streamt, moet je je smartphone en speaker nog wel aan elkaar koppelen. In dit artikel lees je hoe je dit in 4 stappen voor elkaar krijgt. Je hebt nodig: je smartphone en je bluetooth speaker. Klik hieronder op het besturingssysteem van je smartphone.

Je bluetooth speaker aan je smartphone koppelen in 4 stappen

Voordat het feest kan beginnen ga je je nieuwe bluetooth speaker koppelen aan je smartphone. In dit artikel lees je hoe dit moet bij iPhone en Android. En dat in 4 stappen.

Stap 1: updates checken

Stap 2: zet bluetooth aan

Stap 3: zet de speaker aan

Stap 4: koppel de 2 apparaten

iPhone

iPhone

De volgende stappen leggen uit hoe je een Apple smartphone met iOS koppelt aan je bluetooth speaker. Zorg ervoor dat je smartphone en je bluetooth speaker volledig zijn opgeladen.

Stap 1: zorg dat je iPhone up-to-date is

iPhone updates
 • Open Instellingen op je iPhone.
 • Tik op Algemeen.
 • Tik op Software-update.
 • Als er een nieuwe update beschikbaar is, zie je dit staan. Is er geen update beschikbaar, ga dan naar de volgende stap.
 • Als er wel een update is gevonden, tik je op Download.
 • Tik op Installeer.
 • Je smartphone vraagt nu om je toegangscode en installeert de update. Je telefoon wordt opnieuw opgestart en is daarmee klaar voor de volgende stap.

Stap 2: zet bluetooth aan

Zet Bluetooth aan

Open Instellingen van je iPhone en tik op bluetooth. Zorg dat het schuifje aan staat. Als het schuifje groen is, dan staat deze aan. Is het schuifje grijs, tik er dan op om deze aan te zetten.

Stap 3: zet je bluetooth speaker aan

Bluetooth speaker aanzetten

Zet je speaker aan. Als je een nieuwe bluetooth speaker koopt, begint deze altijd in de pairing mode. Deze stand is nodig om je smartphone te vinden. Als je de speaker al eerder aan een ander apparaat hebt gekoppeld, dan moet je deze stand handmatig activeren. In veel gevallen doe je dit door de aan-knop langer ingedrukt te houden. Soms heeft de speaker een aparte bluetooth knop. Bij twijfel check je dit in de handleiding van de speaker.

Stap 4: je iPhone en bluetooth speaker koppelen

Telefoon met speaker
 • Houd je smartphone in de buurt van de speaker en wacht tot deze verschijnt in het bluetooth scherm onder Andere apparaten.
 • In de meeste gevallen zal de naam van de speaker of het merk hier verschijnen. Tik op de naam en je smartphone maakt een koppeling met je bluetooth speaker.

Android

Android telefoon

De volgende stappen leggen uit hoe je een smartphone met Android koppelt aan je bluetooth speaker. Het kan voorkomen dat een bepaald menu op jouw telefoon net iets anders genoemd is of op een net iets andere plek te vinden zijn. Het Android systeem kan namelijk bij elk merk iets aangepast zijn. Zorg ervoor dat je smartphone en je bluetooth speaker volledig zijn opgeladen.

Stap 1: zorg dat je smartphone up-to-date is

Android updaten
 • Open Instellingen op je telefoon.
 • Tik op Over de telefoon (deze optie wordt ook wel Toestel-info genoemd).
 • Tik op Systeem updates.
 • Tik op Nu bijwerken.
 • Je smartphone zoekt nu naar updates. Als er een update wordt gevonden, wordt er op het scherm uitgelegd hoe deze kan worden uitgevoerd.

Stap 2: zet bluetooth aan

Bluetooth aanzetten

Open Instellingen van je smartphone en tik op Bluetooth. Zorg dat het schuifje aan staat. Als het schuifje blauw is, dan staat deze aan. Is het schuifje grijs, tik er dan op om deze aan te zetten.

Stap 3: zet je bluetooth speaker aan

Bluetooth speaker aanzetten

Zet je speaker aan. Als je een nieuwe bluetooth speaker koopt, begint deze altijd in de pairing mode. Deze stand is nodig om je smartphone te vinden.

Als je de speaker al eerder aan een ander apparaat hebt gekoppeld, dan moet je deze stand handmatig activeren. In veel gevallen doe je dit door de aan-knop langer ingedrukt te houden. Soms heeft de speaker een aparte bluetooth knop. Bij twijfel controleer je dit in de handleiding van de speaker.

Stap 4: Koppel de bluetooth speaker met je smartphone

Speaker in de keuken

Houd je smartphone in de buurt van de speaker en wacht tot deze verschijnt in het bluetooth scherm onder Andere apparaten. In de meeste gevallen zal de naam van de speaker of het merk hier verschijnen. Tik op de naam en je smartphone maakt een koppeling met je bluetooth speaker.

Controle

Beide apparaten zijn nu met elkaar gekoppeld. De volgende keer dat je je speaker aan zet, zal deze automatisch verbinding zoeken met je telefoon. Controleer of de koppeling goed gemaakt is door een muzieknummer af te spelen op je smartphone. Het geluid zal nu via je bluetooth speaker moeten lopen. Hoor je helemaal niets? Zet het volume hoger op zowel je smartphone als je bluetooth speaker.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.822 beoordelingen