The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dewy

Specialistenreview Apple iPad Air 3

iPad Air 3 werd op 18 maart 2019 aangekondigd door Apple. Dit model is groter dan zijn voorganger, waardoor hij verdacht veel lijkt op iPad Pro 2017. Grote veranderingen zitten 'm niet in de buitenkant, maar in de binnenkant. Zo is iPad Air 3 veel krachtiger dan zijn voorganger. Ik test iPad Air 3 een week uit. Let op: iPad Air 3 is niet meer verkrijgbaar bij Coolblue.

Let op: iPad Air 3 niet meer verkrijgbaar

Met de komst van Apple iPad Air (2020) wordt Apple iPad Air (2019) niet meer gemaakt. Inmiddels is Apple iPad Air (2019) dan ook niet meer verkrijgbaar. Bekijk hier het meest recente model.

Design

Design iPad Air 3

Na de nieuwe randloze designs van iPhone en iPad Pro is iPad Air 3 niet erg vernieuwend. Het design voelt daarentegen wel vertrouwd. Ontgrendelen doe ik via Touch ID met de thuisknop. Geen Face ID op deze iPad dus. Apple iPad Air 3 komt in 3 kleuren: Space Gray, Goud en Zilver. De randen van iPad Air 3 zijn dunner dan die van iPad (2018). Hierdoor lijkt iPad Air erg op iPad Pro uit 2017. Verder doet iPad Air zijn naam eer aan: het is op iPad Mini na de lichtste iPad die er is.

Scherm

Scherm iPad Air 3

Het 10,5 inch formaat van iPad Air 3 is groter dan dat van zijn voorganger, die was 9,7 inch. Alles wat ik doe, zie ik net wat groter. Apple iPad Air 3 heeft op iPad Pro 2018 na het beste scherm op iPad. Het scherm heeft een hoge resolutie met anti-reflectie. True Tone stemt de witbalans van het scherm automatisch af op de omgeving waardoor kleuren er altijd natuurlijk uitzien. Verder heeft iPad Air een gelamineerd scherm: doordat het scherm dichter tegen het glas aan zit, is er geen loze ruimte tussen het scherm en het glas.

Processor

Processor iPad Air 3

Apple iPad Air 3 beschikt over dezelfde krachtige chip als iPhone Xs en iPhone Xr. Ik test een aantal zware apps zoals een fotobewerking app. Alle apps draaien probleemloos en snel. Multitasken met deze chip is een eitje. Ik gebruik meerdere apps tegelijkertijd zonder dat iPad hapert. Naast de slimme chip, beschikt iPad Air over 3GB werkgeheugen. In opslag heb ik 2 opties: 64GB en 256GB. Dat is best een groot verschil, vaak heb ik nog de keuze uit 128GB. Bedenk dus goed hoeveel je lokaal wilt opslaan.

Camera

Camera iPad Air 3

De camera van iPad Air 3 beschikt niet over de nieuwste technieken. Aan de achterkant van ik een 8MP camera. Hier maak ik prima foto's mee. Dat iPad Air 3 niet beschikt over een 12MP camera is wel jammer omdat deze iPad qua kracht ideaal is voor fotobewerking. Maar ik kan natuurlijk ook foto's van mijn camera of iPhone overzetten naar iPad om ze vervolgens te bewerken. De camera steekt niet uit, waardoor ik iPad Air plat op tafel leg. De selfiecamera is 7MP. Zo ben ik haarscherp in beeld tijdens een FaceTime gesprek.

Accessoires

iPad Air 3 met Apple Pencil

Met de juiste accessoires haal ik meer uit mijn iPad. Het 1e accessoire waar iPad Air 3 compatibel mee is, is het Smart Keyboard. Dit is een volwaardig toetsenbord. Ideaal als ik lange stukken typ. Daarnaast is iPad Air 3 compatibel met Apple Pencil 1. Dankzij het gelamineerde scherm zit Pencil dichter op het scherm waardoor ik prettiger teken. Het is natuurlijk wel jammer dat iPad Air 3 niet compatibel is met Apple Pencil 2, die net wat meer mogelijkheden heeft.

Conclusie

10,5 inch standaard Retina scherm | Multitasken met 2 apps tegelijk | Compatibel met Apple Pencil 1
549,-
tijdelijk uitverkocht

Qua prijs ligt iPad Air 3 net tussen iPad (2018) en iPad Pro in. Dat is in mogelijkheden eigenlijk ook zo. Al neigt iPad Air qua kracht wel meer naar iPad Pro toe. iPad Air is dankzij de snelle chip geschikt voor zware apps en multitasken en daarmee ideaal voor intensief en zakelijk gebruik. Gebruik ik iPad alleen voor internetten en films? Dan is de kracht van Air 3 wel overbodig. Dankzij het lichte gewicht neem ik iPad gemakkelijk mee onderweg. En ook voor de creatievelingen is iPad Air 3 geschikt dankzij de compatibiliteit met Apple Pencil 1.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.145 beoordelingen