The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jaimy

Hoe kies je een juicer?

Je dagelijkse hoeveelheid groente en fruit binnen krijgen is niet makkelijk. Een sapcentrifuge biedt hiervoor uitkomst. Maar welke sapcentrifuge past het best bij jou? We helpen je graag bij het kiezen van de juiste sapcentrifuge. Op deze pagina worden de belangrijkste keuzes uitgelegd zodat je eenvoudig de beste sapcentrifuge voor jou uitkiest.

Juicer kiezen

De belangrijkste vragen die je jezelf stelt bij het kiezen van een sapcentriguge zijn:

 • Van welke groente- en fruitsoorten wil je sap maken?
 • Hoe intensief wil je de juicer gebruiken?
 • Welke accessoires vind je belangrijk?

1. Van welke soorten groenten en fruit wil je sap maken?

Er zijn verschillende soorten groenten en fruit waarvan je sap kunt maken. Voor harde groenten en fruit, zoals wortels of appels, heb je bijvoorbeeld een andere snelheid nodig dan voor zachte groenten en fruit, zoals tomaten of sinaasappels. Voor bladgroenten, zoals tarwegras en spinazie, is een apart type sapcentrifuge weer veel geschikter; de slowjuicer. Hieronder worden de verschillen tussen een sapcentrifuge en een slowjuicer uitgelegd.

Sapcentrifuge

Sapcentrifuge

Een sapcentrifuge raspt groenten en fruit door op hoge snelheid rond te draaien; centrifugeren. Het pulp wordt opgevangen in een opvangbak en het sap komt uit een andere uitloop. Hierdoor heb je snel vers geperst sap. Sap uit een sapcentrifuge is niet zo lang houdbaar dus je kunt het sap het beste gelijk drinken.

Aantal standen

 • 1 stand: vooral voor harde groenten en fruit
 • ≥2 standen: voor harde en zachte groenten en fruit

Slowjuicer

slowjuicer

Vind je het belangrijk om zo veel mogelijk vitaminen binnen te krijgen en wil je ook graag tarwegrassap maken? Kies dan voor een slowjuicer. Een slowjuicer werkt anders dan een sapcentrifuge, deze perst groenten en fruit door ze op lage snelheid zachtjes te kneuzen. Doordat een slowjuicer koud perst blijft een groot deel van de vitaminen, enzymen en en mineralen uit je groenten en fruit behouden. Naast harde en zachte groenten en fruit is een slowjuicer ook geschikt voor het persen van tarwegras, in tegenstelling tot sapcentrifuges.

2. Hoe intensief wil je de sapcentrifuge gebruiken?

Vermogen

Kies je voor een sapcentrifuge dan is het vermogen van belang. Het vermogen van een sapcentrifuge wordt uitgedrukt in watt. Dit is het vermogen dat de sapcentrifuge verbruikt aan stroom. Over het algemeen geldt hoe hoger het vermogen, hoe makkelijker en sneller groenten en fruit geperst worden. Maak je af en toe een kleine hoeveelheid sap dan heb je niet zo'n hoog vermogen nodig, maar wil je een grote hoeveelheid sap maken waarvoor je ook veel harde groenten en fruit wilt gebruiken dan is een hoger vermogen geschikter. Voor slowjuicers geldt dit echter niet, door een andere manier van persen haalt een slowjuicer meer sap uit groente en fruit met een lager vermogen.

 • 0-500 watt | 501 - 1000 watt | >1000 watt

Sapkan

Alle sapcentrifuges en slowjuicers worden geleverd met een pulpopvangbak, maar een sapkan zit er niet altijd standaard bij en de inhoud kan ook verschillen. Voor slechts één of enkele glazen sap is een sapkan niet per se nodig, je kunt je glas er ook direct onder zetten. Voor grotere hoeveelheden sap in één keer is een sapkan wel erg handig. De keuze die dan nog gemaakt moet worden is de inhoud van de sapkan. Maak je per keer niet meer dan 3 of 4 glazen sap, dan is een sapkan tussen de 0 en 1 liter prima. Wil je meer dan 4 glazen per keer kunnen maken, dan is een sapkan tussen de 1,1 en 1,5 liter beter.

 • Sapcentrifuges met sapkan
 • Sapkan 0 - 1 liter | Sapkan 1,1 - 1,5 liter

3. Waar let je nog meer op?

Als je een keuze hebt gemaakt voor een sapcentrifuge of een slowjuicer, kan het zijn dat er nog steeds verschillende modellen overblijven. Ook de prijzen kunnen nog aardig uiteenlopen, waar verschillende verklaringen voor kunnen zijn:

 • Het materiaal van de machine en de accessoires kunnen bijvoorbeeld verschillen. Een aluminium of RVS sapcentrifuge zal steviger blijven staan dan een kunststof model.
 • Er zijn sapcentrifuges waarvan de sapkan een schuimafscheider heeft: het schuim wordt gescheiden van het sap waardoor er geen schuimlaag ontstaat.
 • Sommige sapcentrifuges hebben een druppelstop waardoor het laatste restje sap niet na kan druppelen als er geen reservoir meer onder staat. Lees de tekst, de plus- en minpunten en kijk eventueel de video review van een sapcentrifuge of slowjuicer die jou aanspreekt daarom goed door om zeker weten dat je de beste sapcentrifuge voor jou kiest.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.120 beoordelingen