The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Levi

Specialisten review Dyson V11 Absolute Extra

De Dyson V11 steelstofzuigers zijn al een tijdje op de markt, maar de lijn is uitgebreid met de V11 Absolute Extra, Extra Pro en Torque Drive Extra. Deze steelstofzuigers hebben onder andere een afneembare accu, iets wat hun voorgangers niet hebben. Ik testte de V11 Absolute Extra een paar weken uit.

Dyson V11 Absolute Extra

Geschikt voor vloertype harde vloeren, Houten vloeren, Laagpolig tapijt | Stofzuiger geschikt voor allergieën, Dierenharen | Gewicht 3,09 kg
Adviesprijs 649,- 599,-
op voorraad
 • Dankzij de afneembare accu verdubbel je de gebruiksduur van 60 naar 120 minuten, zodat je de klus ononderbroken afmaakt.
 • De meegeleverde Torque-zuigmond past de zuigkracht automatisch aan aan het vloertype, en voor de kwetsbare houten vloer ontvang je een zachte borstel.
 • Door het arsenaal aan meegeleverde accessoires weet je zeker dat je voor elke uitdaging een geschikt opzetstuk in huis hebt.
 • Aan de steel bevestig je jouw 2 favoriete opzetstukken, maar voor de rest van de accessoires is er geen mogelijkheid om deze op te bergen.

Eerste indruk

Dyson accessoires

Op het moment dat ik de doos openmaak, valt mijn oog direct op het futuristische design van deze steelstofzuiger. Wat een prachtig apparaat is dit. Als ik alle onderdelen uitpak en naast elkaar leg, stuit ik op het volgende:

 • De steel
 • Motor en stofbak
 • Vloerzuigmond
 • Zachte vloerzuigmond
 • Kleine mini-borstel
 • Kierenzuigmond
 • 2-in-1 accessoire
 • Meubelborstel
 • Zachte afstofborstel
 • Oplader
 • Wandmontage

Aan de slag

Dyson in elkaar zetten

Een goed begin is het halve werk

Toen ik de stofzuiger uitpakte was ik bang dat het een hoop gedoe zou worden om deze in elkaar te zetten, maar dat valt reuze mee. Ik klik de verschillende onderdelen gemakkelijk in elkaar en kan binnen een mum van tijd beginnen met stofzuigen. Voordat ik dit doe, laad ik de stofzuiger volledig op. In de handleiding lees ik namelijk dat dit nodig is om de accu te kalibreren. Belangrijk dus. In slechts 4 uur tijd is de accu volledig opgeladen en is de steelstofzuiger klaar voor gebruik.

Stofzuigen

Aan de slag

Eindelijk is het zo ver. Ik zet de stofzuiger aan, stel mijn voorkeurstaal in en zie vervolgens de resterende accuduur verschijnen op het LCD display. Ruim 60 minuten op eco stand, meer dan prima. Ik ben te spreken over de zuigkracht op deze stand. Ook is 'ie lekker wendbaar. De Torque-vloerzuigmond zou de zuigkracht automatisch aan moeten passen aan de ondergrond. Ik glijd moeiteloos van mijn laminaat mijn laagpolige tapijt op en merk verschil. De motor begint iets meer geluid te maken en de accuduur vermindert. Ideaal!

Verschillende borstels

Torque zuigmond

Torque borstel

Ik heb thuis zowel laminaat als laagpolig tapijt liggen. Hierom wissel ik vaak tussen beide borstels. Dankzij de ronddraaiende borstels is de Torque borstel ideaal voor het stofzuigen van tapijt, omdat de borstel diep in de vezels van het tapijt komt. Daarnaast past deze automatische vloerzuigmond de zuigkracht automatisch aan. Weer een zorg minder.

Fluffy borstel

Fluffy borstel

De Fluffy borstel is een zachte vloerzuigmond. Met deze borstel stofzuig ik mijn laminaat zonder dat ik bang hoef te zijn dat ik krassen achterlaat. Deze vloerzuigmond is ideaal voor het stofzuigen van kwetsbare, harde vloeren.

Afneembare accu

Verwisselbare accu

Ik was blij om te horen dat de nieuwe V11 lijn beschikt over een afneembare accu. In mijn appartementje is deze overbodig, maar in grotere huishoudens is het erg fijn om de accu te kunnen verwisselen. Zo verdubbel je namelijk de accuduur van 60 naar 120 minuten op de laagste stand. Voor het gevoel klik ik de accu even los. Dit gaat, zoals we van Dyson gewend zijn, erg gemakkelijk.

Dyson V11 Absolute steelstofzuigers: de verschillen

Afneembare accu Extra accu Vrijstaand oplaadstation Fluffy borstel
Dyson V11 Torque Drive Extra Ja Nee Nee Nee
Dyson V11 Absolute Nee Nee Nee Ja
Dyson V11 Absolute Extra Ja Nee Nee Ja
Dyson V11 Absolute Extra Pro Ja Ja Ja Ja

Conclusie

Ik ben erg enthousiast over de Dyson V11 Absolute Extra. Het is een lekker uitgebreid model qua accessoires en mogelijkheden, wat hem geschikt maakt voor elke schoonmaakklus. Dit, in combinatie met de afneembare accu, maakt de Dyson V11 Extra Absolute in mijn ogen geschikt als vervanging voor je sledestofzuiger. Het enige nadelige is dat 'ie geen parkeerstand heeft, en zonder oplaadstation geleverd wordt. Ach, voor niets gaat de zon op. Bij de V11 Absolute Extra Pro krijg je wél een oplaadstation.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 19.921 beoordelingen