The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jorn

Specialisten review van de Hisense H55O8B OLED tv

De H55O8B is dit jaar het topmodel van Hisense en goedkoper dan vergelijkbare OLED televisies van andere merken. Het OLED scherm, het 10 bit paneel, en de uitgebreide HDR ondersteuning doen vermoeden dat deze televisie qua beeldkwaliteit niet onder oet voor duurdere soortgenoten. In deze review zoek ik uit of dit waar is en licht ik andere belangrijke eigenschappen van deze televisie uit.

Hisense H55O8B

4K (UHD), UHD premium | Smart tv: basis platform | 100 Hertz
1.299,-
niet meer leverbaar
  • Het OLED scherm zorgt voor een beeld met een hoge contrastratio en natuurgetrouwe kleuren.
  • Je bekijkt met deze tv realistische en kleurrijke HDR beelden dankzij het 10 bit paneel.
  • Dankzij de 100 Hz beeldverversing worden snelle beelden vloeiend weergegeven.
  • Het basis smart platform biedt minder apps en instellingen dan andere platforms.

Eerste indruk van de Hisense H55O8B

Deze 55 inch televisie is gemakkelijk te installeren. De voet bevestig ik met 4 schroeven aan de achterkant van de tv. Dan dek ik de schroeven netjes af met een kunststof paneel. In de achterkant van de voet zit een kabelgoot waarin ik de stroomkabel wegwerk. Zo ziet de hele opstelling er opgeruimd uit. Het scherm wiebelt een klein beetje op de brede voet, maar staat wel recht en stevig.

Realistische en kleurrijke beelden

Kleuren met HDR beelden van de Hisense H55O8B OLED tv

Wanneer ik de tv aanzet en beelden bekijk, merk ik dat de kleuren aan het begin wat te levendig en diep zijn voor mijn smaak. Daarom ga ik naar de beeldinstellingen en kies ik de filmmodus. Dan zien de kleuren er wat zachter en realistischer uit. Als ik HDR beelden aanzet, zie ik veel kleurdetails in bijvoorbeeld een blauwe lucht of een meer. Dankzij de Dolby Vision én HDR10+ ondersteuning geniet je van een indrukwekkend kleurbereik met films van bijvoorbeeld Netflix en Amazon Prime Video.

Diepe zwartwaarden en een sterk contrast

Zwartwaarden en contrast van de Hisense H55O8B OLED tv

In plaats van achtergrondverlichting heeft een OLED televisie pixels die individueel oplichten en dimmen. Hierdoor heeft een OLED tv diepe zwartwaarden en een realistisch contrast. Dit zie ik ook bij de Hisense H55O8B. Wanneer ik nachtelijke beelden van een stad bekijk, zie ik duidelijke details in diepe, donkere schaduwen. In hetzelfde beeld zien de lichtere delen, zoals straatverlichting, er ook gedetailleerd en realistisch uit. Zeker met HDR beelden komt dit krachtige contrast van de tv goed tot zijn recht.

Uitstekende kijkhoek, reflecties in lichte ruimtes

Kijkhoek en reflecties van de Hisense H55O8B OLED tv

De kijkhoek van een OLED is altijd zeer goed, omdat de lichtgevende pixels vlak achter het scherm zitten. Wanneer ik aan de zijkant van de H55O8B zit, merk ik ook dat de kleurweergave en het contrast nauwelijks minder worden. Een klein nadeel van het OLED scherm is dat je meestal reflecties op het scherm ziet wanneer je in lichte ruimtes tv kijkt. Hoewel ik ook bij deze Hisense de felle lampen in de ruimte weerspiegeld zie, verstoort dit mijn kijkervaring nauwelijks.

Onopvallend ontwerp

Het scherm van de H55O8B is slechts een paar millimeter dik, zoals we dat van OLED schermen gewend zijn. Aan de achterkant van het scherm zit een dikkere kunststof behuizing. Ik merk dat de televisie minder luxe aanvoelt door het gebruik van kunststof in bijvoorbeeld de voet en het logo links onderaan het scherm. Toch staat de tv stevig op de poot en ziet hij er onopvallend en netjes uit.

Prima geluid voor normaal gebruik

Geluid van de Hisense H55O8B OLED tv

Hoewel de H55O8B slechts 2 speakers van in totaal 20 watt heeft, valt het geluid van de tv niet tegen. De luidsprekers bevinden zich aan de onderkant van de televisie. Dankzij de basreflex poorten naast de speakers zijn ook de lage tonen goed aanwezig. Wanneer ik het volume hard zet, vervormt het geluid nauwelijks. Als je echt wilt genieten van een spannende actiefilm of van muziek, is een soundbar geen overbodige luxe voor ruimtelijker en voller geluid. Toch volstaan de speakers van deze Hisense voor normaal gebruik.

Prettige afstandsbediening

Afstandsbediening van de Hisense H55O8B OLED tv

Het valt me op dat de afstandsbediening er wat onoverzichtelijk uitziet door de vele kleine knoppen. Toch went het gebruik snel. Hij is redelijk klein, maar doordat de knoppen in een hoek staan, zijn ze gemakkelijk te vinden en in te drukken met één hand. Een handige toevoeging is dat de batterijen aan de onderkant van de afstandsbediening eruit springen. Met één druk op de knop komt er een laatje uit de onderzijde, in plaats van dat er een klepje aan de achterkant van de afstandsbediening zit dat je openmaakt.

Beperkt smart menu

Smart menu van de Hisense H55O8B OLED tv

Het smart menu is iets waar de Hisense achterblijft op de andere merken. De meestgebruikte apps zijn aanwezig en vooraf geïnstalleerd. Zo ben ik in een handomdraai bij Netflix, Amazon Prime Video, Rakuten TV of YouTube. Andere apps, zoals Disney+ en Videoland, zijn niet aanwezig. Wanneer je verschillende streaming apps gebruikt, raad ik zeker aan dat je een mediaspeler, zoals een Chromecast, aansluit op de tv. Zo bekijk je toch je favoriete films en series met de zeer goede beeldkwaliteit van deze OLED tv.

Conclusie

4K (UHD), UHD premium | Smart tv: basis platform | 100 Hertz
1.299,-
niet meer leverbaar

De Hisense H55O8B is een goed presterende OLED televisie die ook aantrekkelijk is door de wat lagere prijs. Qua beeldkwaliteit vergelijkt deze tv zich met de grotere merken, en je geniet daarom ook op deze Hisense van HDR films en series met het krachtige contrast van een OLED scherm. De tv blijft vooral achter met het smart platform, dat een beperkt app aanbod heeft. Als je dit aanbod uitbreidt met een mediaspeler, is de Hisense H55O8B een complete, degelijke tv voor een goede prijs.

Jorn
Artikel van:
Jorn Televisiespecialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.583 beoordelingen