The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Rowan

Specialisten review Panasonic NN-CS88LBEPG

De Panasonic NN-CS88LBEPG combi-stoomoven ziet er luxe uit door zijn strakke vormgeving en glanzende zwarte omlijsting. Ik ben benieuwd naar de Genius Sensor die zelf de juiste stand kiest voor je eten en naar de stoomfunctie via een watertank. Wat mijn ervaringen met de combi-stoomoven zijn, lees je in deze review.

Panasonic NN-CS88LBEPG

Combimagnetron vrijstaand (+grill & stoom) | Inhoud: 31 liter (gemiddeld) | Vermogen: 1000 watt (hoog)
749,-
tijdelijk uitverkocht
  • De Genius Sensor is handig in gebruik omdat hij automatisch de juiste bereidingstijd voor je eten kiest.
  • De vormgeving van de combi-stoomoven is stijlvol en luxe.
  • Dankzij de twee stoomniveaus stoom je broccoli en zalm tegelijkertijd.
  • De combi-stoomoven is relatief stil in gebruik, maar bij het afkoelen maakt hij een zoemend geluid.
  • De meegeleverde accessoires kan je niet bij alle ovenstanden gebruiken.

Eerste indruk van de Panasonic NN-CS88LBEPG

Combi-stoomoven in zijn geheel

De combi-stoomoven is strak vormgegeven en staat door de glanzende zwarte omlijsting netjes op mijn aanrecht. Hij heeft geen uitstekende knoppen maar een led touch paneel, dat prettig werkt. De combi-stoomoven is groot. Hij heeft een breedte van 50 centimeter en een diepte van 48 centimeter. Ik vind dat niet storend omdat hij precies in de hoek van mijn aanrecht staat. In de doos zit naast de combi-stoomoven een druipbak, een watertank, een geëmailleerde bakplaat, 2 roosters en een glazen plateau.

Genius Sensor voor kookprogramma’s en restjes

Combi-stoomoven met eten

Met de Genius Sensor warm je gekoelde of ingevroren maaltijden op zonder dat je het vermogen, gewicht of de bereidingstijd hoeft te kiezen. Handig, omdat ik als lunch vaak restjes eet van de dag ervoor. Het programma is niet geschikt voor rijst, noedels en aardappels. Hierdoor kan ik het programma helaas voor de helft van mijn kliekjes niet gebruiken, maar daar is de magnetronfunctie voor. Mijn restjes lasagne en pasta verwarm ik wel en deze komen gelijkmatig opgewarmd uit de magnetron. Ik hoef niet te controleren of het te heet wordt. Je maakt met de Genius Sensor ook volwaardige gerechten met gestoomde groenten en vlees of vis klaar.

Stel de ovenfunctie in met het touch paneel

Display van de combi-stoomoven

Het apparaat is gemakkelijk in te stellen met het touch paneel. Ik bak een red velvet taart op de confectiestand (hete lucht) en hij komt perfect uit de oven. Het apparaat blijft na het gebruiken van de ovenfunctie wel een paar minuten zoemen om af te koelen. Heb je een afgesloten keuken, dan zal je hier geen last van hebben.

Keuze uit verschillende stoomfuncties

Zalm in een combi-stoomoven

Je hebt de keuze uit verschillende volwaardige stoomprogramma’s. Gebruik bijvoorbeeld een koppeling tussen stoom en magnetron, grill en confectie. Daarnaast kies je uit stoomprogramma en een hoog of laag stoomniveau. Je hebt dus veel keus in het bereiden van je maaltijden. Dat maakt het wel lastig om de juiste stand te kiezen. Mijn broccoli stoomde ik op ‘Stoom niveau 2’ en kwam gaar en met een stevige bite uit de combi-stoomoven. Door de mogelijk om op 2 niveau’s te stomen, bereid je twee volwaardige gerechten onder elkaar in de oven.

Koken met 36 automatische programma’s

Ovenschaal uit combi-stoomoven

Met 36 automatische kookprogramma’s viel er veel te testen. Ik probeerde de pizzastand uit met een dikke pizza. Hoewel ik het gewicht invoerde, was de pizza klef en niet knapperig. Ik kwam er later achter dat er een extra pizzastand op zit. Lees de handleiding dus goed voor je een programma kiest. Met een dunne pizza kwam de pizzastand wel goed tot zijn recht. Mijn burrito’s en nacho’s met kaas kregen een lekker knapperig laagje door de grillstand. Voor het opwarmen van koffie verkeerd of chocolademelk kies ik een programma dat mijn drankjes goed verwarmt.

Topklasse bouw- en bereidingskwaliteit

combi-stoomoven met deur open

De combi-stoomoven heeft een topklasse bouw- en bereidingkwaliteit. Hij scoort dus erg goed op de eisen die Coolblue stelt aan een combi-stoomoven. Als de bouwkwaliteit hoog is, gaat de combi-stoomoven jarenlang mee. Door de hoge bereidingskwaliteit, warmt de magnetron mijn maaltijd gelijkmatig en snel op. Dit komt onder andere door de inverter motor, de verspreiding van de microgolven en het vermogen van de magnetron. Deze combi-stoomoven is op deze gebieden dus echt een goed product.

Lees de handleiding goed

Bakblik

Lees de handleiding goed voordat je met de combi-stoomoven aan de slag gaat. Deze is erg duidelijk en makkelijk te lezen. Ik zette de combi-stoomoven bijvoorbeeld gelijk op het kinderslot en kreeg dat zonder het lezen van de handleiding niet meer ongedaan. In de handleiding lees je ook welke accessoires je wanneer gebruikt. Doordat je sommige accessoires niet bij bepaalde ovenstanden mag gebruiken, was ik soms bang om foutjes te maken. Gelukkig staat er duidelijk op de bakplaat gedrukt dat je hem niet op de magnetronstand mag gebruiken.

Conclusie

Combimagnetron vrijstaand (+grill & stoom) | Inhoud: 31 liter (gemiddeld) | Vermogen: 1000 watt (hoog)
749,-
tijdelijk uitverkocht

De Panasonic NN-CS88LBEPG staat prachtig op mijn aanrecht door het glanzende zwarte design. Het touch paneel en de handige accessoires zorgen voor veel gebruiksgemak van de combi-stoomoven. Het zoemende geluid na het gebruik van de ovenstand is relatief stil, maar vind ik wel wat storend. Heb je een afgesloten keuken, dan heb je hier geen last van. De oven, magnetron en stoomfunctie werken goed en de Genius Sensor is handig voor het opwarmen van mijn restjes en het maken van volwaardige gerechten.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen