The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Marijn

Hoe kies je het formaat van je vrijstaande magnetron?

Bij het kiezen van een vrijstaande magnetron, is het belangrijk om de juiste afmetingen te hebben. Houd rekening met de plek waar de magnetron komt te staan en waar je hem voor gaat gebruiken. Daarnaast is de ventilatieruimte handig om mee te nemen in je beslissing.

Vrijstaande magnetron kiezen

Vrijstaande magnetrons lijken qua uiterlijk veel op elkaar. Toch verschillen ze meer dan je denkt. Voor het kiezen van het juiste formaat is het handig om jezelf het volgende af te vragen:

  • Wat wil je in de magnetron opwarmen?
  • Waar ga je de magnetron neerzetten?
  • Heeft de magnetron voldoende ventilatieruimte op zijn toekomstige plek?

Let op de interne maten

Bij vrijstaande magnetrons heb je te maken met verschillende interne diameters. Het is belangrijk dat de binnenruimte groot genoeg is voor je dinerborden, opwarmbakjes of babyspeensterilisator. Meet ze daarom op en controleer of ze in het apparaat passen. Je kunt hiervoor de filters over de interne maten gebruiken. Voor langwerpige ovenschalen kies je een magnetron zonder draaiplateau.

Houd rekening met externe maten

Externe maten

Het is ook noodzakelijk dat je rekening houdt met de externe afmetingen van de vrijstaande magnetron. Op het eerste gezicht ogen sommige magnetrons redelijk klein, maar ze kunnen een flinke diepte hebben. Meet de plek waar je de magnetron gaat neerzetten en kies de juiste maten van het apparaat. Ook belangrijk: houd rekening met de deur van de magnetron en of je deze goed kunt openen op de plek waar hij komt te staan.

Zorg voor voldoende ventilatieruimte

Ventilatieruimte

Een magnetron heeft voldoende ruimte aan alle kanten nodig om zijn warme lucht kwijt te raken. Wanneer je een magnetron strak tegen de muur of in een kast zet, loopt het apparaat kans om oververhit te raken. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Controleer of je nieuwe aankoop genoeg ventilatieruimte heeft op zijn toekomstige plek. Deze afmetingen vind je in de handleiding. Gemiddeld is zo’n 10 tot 20 centimeter aan alle kanten voldoende.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.035 beoordelingen