The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Devon

Wat is het verschil tussen een combi oven en een combimagnetron?

Een combi oven of combimagnetron is een combinatie van een oven en magnetron. Zo heb je maar één apparaat in je keuken nodig om te bakken, te grillen en te verwarmen. Maar wat is nu het grootste verschil? In principe kunnen ze hetzelfde, maar bij de combi oven ligt de nadruk op de ovenfuncties en bij de combimagnetron juist op de magnetronfuncties. Hieronder lees je meer over de verschillen en welke het beste bij jou past.

Vergelijk de combi oven met de combi magnetron

Combi oven Combi magnetron
Je bent dol op bakken en doet dit vaak. Ja Nee
Je hebt een kleine keuken en niet veel ruimte. Nee Ja
Je kookt graag uitgebreide maaltijden Ja Nee
Je hebt een beperkt budget Nee Ja
Inbouw Ja Ja
Vrijstaand Nee Ja

Inbouw of vrijstaand?

Inbouw oven

Allereerst is het belangrijk om te weten waar je de combi oven of combimagnetron gaat plaatsen. Wanneer je het apparaat gaat inbouwen, kun je voor zowel een combi oven als een combimagnetron kiezen. Wanneer je het apparaat op het aanrecht wil plaatsen, is je enige optie een combimagnetron. Combi ovens zijn namelijk altijd inbouw modellen. Het is daardoor niet mogelijk deze los op het aanrecht te zetten.

Wat is de juiste combinatie voor de bakliefhebber?

gerecht in combi oven

Combi oven

Ben jij een echte bakliefhebber? Kies dan voor een combi oven. Deze combinatie beschikt naast een heteluchtfunctie ook over 2 verwarmingselementen: één in de bovenkant en één in de onderkant van de oven. Deze elementen voorkomen dat je baksels verbrand of halfgaar de oven uit komen. Ze verhitten je taart, ovenschotels en koekjes aan zowel de boven- en onderkant waardoor ze overal even gaar en krokant zijn.

gerecht in combimagnetron

Combimagnetron

Als het bakken zich bij jou beperkt tot de croissantjes op de zondagochtend en de diepvriespizza op vrijdagavond, dan kan een combimagnetron een interessante keuze zijn. De combimagnetron is namelijk niet geschikt om ingewikkelde baksels mee te maken. Dit apparaat heeft alleen een heteluchtfunctie en een verwarmingselement aan de bovenkant. Taarten en ovenschotels worden dan vaak niet overal even gaar en knapperig. Echter zijn er ook combimagnetrons met een crispfunctie, waardoor je baksels van boven en onder even knapperig en krokant worden.

Welke combinatie past het beste in mijn kleine keuken?

Combi oven in een keuken

Combi oven

De meeste combi ovens zijn een stuk groter dan combi magnetrons. De standaard inbouwhoogtes voor ovens zijn 45 of 60 centimeter, waardoor je dus wel genoeg plek moet hebben om dit apparaat neer te zetten. Momenteel hebben wij alleen inbouw combi ovens in ons assortiment. Een vrijstaande combi ovens is dus niet mogelijk.

Combimagnetron met eten

Combimagnetron

Heb je weinig ruimte in je keuken? Kies dan voor een combi magnetron. Dit apparaat heeft een maximale inbouwhoogte van 45 centimeter maar is ook verkrijgbaar met een inbouwhoogte van 38 centimeter, zodat je hem altijd wel ergens inbouwt. Vrijstaande modellen hebben verschillende maten.

Met welke combinatie maak ik het beste uitgebreide maaltijden klaar?

Open oven

Combi oven

Als je graag uitgebreide maaltijden maakt voor je familie en vrienden of het makkelijk vindt om voor de hele week te koken, dan is een combi oven iets voor jou. Deze apparaten zijn vaak uitgerust met meerdere inschuifhoogtes, waardoor je niet alleen het voorgerecht maar ook alvast het hoofdgerecht gelijktijdig bereidt. Dit zijn er vaak 3 maar je hebt ook combi ovens met 5 inschuifhoogtes. Een combi oven is een stuk groter dan een combimagnetron. Waar een combimagnetron een maximale inhoud van 45 liter heeft, zijn er combi ovens beschikbaar met een inhoud van 50 of zelfs 70 liter.

Open magnetron

Combimagnetron

Uitgebreide maaltijden bereiden gaat iets moeilijker met een combimagnetron. De meeste apparaten zijn voorzien van een draaiplateau, om je gerecht goed te garen. Een nadeel hiervan is wel dat grote of vierkante ovenschalen hier dus niet goed op passen en tegen de wanden aan stoten. Zo beschadig je niet alleen je apparaat en ovenschaal maar wordt het gerecht ook minder gaar. Daarnaast zijn combimagnetrons vaak minder groot en bevatten ze niet meer dan 2 inschuifhoogtes, zodat je niet veel gerechten tegelijk kunt klaarmaken.

Welke combinatie past het beste bij mijn budget?

Display combi oven

Combi oven

Heb je een beperkt budget? Overweeg dan of de combi oven iets voor jou is. Dit apparaat is namelijk een stuk duurder dan een combi magnetron. Voor een goed instapmodel leg je een paar honderd euro neer en als je een luxe variant wilt aanschaffen kan de prijs zelfs oplopen tot boven de duizend euro. En dit terwijl je voor het geld van een instapmodel combi oven een uitgebreide combi magnetron hebt.

Vrijstaande combimagnetron

Combimagnetron

Als je een beperkt budget hebt, kies dan zeker voor de combimagnetron. Voor nog geen 100 euro heb je een instapmodel dat alles doet wat een combimagnetron zou moeten doen. En zelfs als je een combimagnetron van het hogere segment wilt aanschaffen, is deze alsnog stukken goedkoper dan een combi oven. Voor een paar honderd euro heb je een top klasse combi magnetron, terwijl je voor dat geld een instapmodel combi oven hebt.

Conclusie

Gebruik je de oven voornamelijk om mee te bakken? Kies dan voor een combi oven. Hierin worden ovenschotels en taarten overal goed gaar. Gebruik je de oven alleen maar om broodjes af te bakken en andere simpele gerechten te maken? Dan is een combimagnetron een voordelige keuze. Als je het apparaat los op je aanrecht zet, is een combimagnetron de enige optie.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.029 beoordelingen