View Coolblue in English? |
Geschreven door Devon

Wat bepaalt de bereidingskwaliteit van een oven?

Om de bereidingskwaliteit van een oven te beoordelen, letten wij op 9 verschillende specificaties. Afhankelijk van de score valt een oven in bereidingskwaliteit topklasse, middenklasse of basisklasse. Bij meer dan 70% van de specificaties valt het apparaat in de topklasse. Benieuwd naar de verschillende klassen en de specificaties die hierbij meetellen? In dit artikel leg ik je alles uit.

De specificaties voor bereidingskwaliteit

  • Aantal automatische programma's: meerdere programma's zorgen voor een preciezere bereiding van je gerecht.
  • Type ovenfuncties: een oven met extra magnetron of stoomfunctie geeft je meer bereidingsmogelijkheden.
  • Stoomfunctie: door je eten te stomen, behoudt je gerecht kleur en smaak en gaan vitamines niet verloren.
  • Minimale temperatuur: een lage maximum temperatuur is geschikt voor het langzaam garen of ontdooien van gerechten.
  • Maximale temperatuur: een hogere maximum temperatuur is belangrijk voor het bereiden van bijvoorbeeld zelfgemaakte pizza's.
  • Snel voorverwarmen: zorgt dat de ovenruimte al binnen een paar minuten op temperatuur is.
  • Type hetelucht: turbo hetelucht is geschikter voor het bereiden op meerdere inschuifhoogtes tegelijk.
  • Temperatuurregeling oven: een oven met elektronische bediening zorgt dat de temperatuur constanter en preciezer is.

Bereidingskwaliteit topklasse

Voor het beste resultaat kies je bereidingskwaliteit topklasse. De apparaten in deze categorie hebben meer dan 70% van de bovengenoemde specificaties. In deze klasse vind je voornamelijk combi ovens of combi stoomovens terug. Met de automatische programma's kiest het apparaat voor jouw gerecht de juiste instellingen. Je hoeft dan zelf niets meer te doen. Kies voor een model met sensoren om je gerecht nauwkeurig in de gaten te houden. Zo weet je precies wanneer jouw biefstuk op temperatuur is.

Bereidingskwaliteit middenklasse

De ovens in deze categorie beschikken over minstens 50% van de bovengenoemde specificaties. Zo verwarmt de ovenruimte dankzij turbo hetelucht snel en gelijkmatig. Hierdoor zijn deze apparaten geschikt voor de bereiding van meerdere gerechten tegelijk. Binnen een paar minuten bereiken ze een temperatuur van 180 graden, dus je schuift zo je kalkoen in de oven.

Bereidingskwaliteit basisklasse

Wanneer je een standaard bakoven zoekt, dan is bereidingskwaliteit basisklasse iets voor jou. Deze ovens hebben minder dan 50% van de specificaties en alleen een hetelucht- en grillfunctie. In deze categorie vind je veel apparaten met draaiknoppen. Voor een preciezere bereiding raad ik een oven met druktoetsen aan. De temperatuur is dan nauwkeuriger en constanter.

Devon
Artikel van:
Devon
Ovenspecialist

© 1999 - 2018 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9.3 / 10 - 33.563 beoordelingen