The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Devon

Wat zijn de voordelen van een combi oven?

Een combi oven heeft naast de standaard ovenfuncties ook een magnetronfunctie. Zo kun je er niet alleen een lasagne in bakken, maar ook een kant-en-klaar maaltijd in opwarmen. In dit artikel leg ik je uit wat een combi oven is, wat de voordelen hiervan zijn en welk type oven het beste bij jou past.

Wat is een combi oven?

Een combi oven is een inbouw oven met een magnetronfunctie. Hiermee kun je etenswaren opwarmen of ontdooien. Handig voor het bereiden van diepvriesgroentes, restjes of kant-en-klaar maaltijden. Er zijn alleen inbouw combi ovens: vrijstaande ovens hebben nooit een magnetronfunctie.

Wat is het voordeel van een combi oven?

Gerecht in een combi oven
  • Je hebt maar 1 apparaat in je keuken nodig; de oven en magnetron zijn samengevoegd in één. Hierdoor bespaar je ruimte in je keuken.
  • Een combi oven is goedkoper dan een aparte oven en magnetron.
  • Veel combi ovens combineren oven- en magnetronfuncties gelijktijdig. Zo is je gerecht een stuk sneller klaar en bespaar je tijd en energie.

Combi oven of combimagnetron?

Naast combi ovens bestaan er ook combimagnetrons. Een combimagnetron is een magnetron met de ovenfunctie hetelucht. Je hebt dus geen boven-en onderwarmte tot je beschikking, maar wel alle magnetronfuncties. Benieuwd naar de verschillen tussen deze twee en welke het meest geschikt is voor jou? Lees dan het artikel hierover.

Conclusie

Zoek jij een oven om mee te bakken, maar ook om etenswaren snel mee op te warmen of te ontdooien? Kies dan een combi oven. Zo bespaar je niet alleen geld maar ook ruimte in je keuken. Gebruik jij nooit magnetronfuncties of ben je op zoek naar een vrijstaand exemplaar? Dan is een solo oven voor jou de beste keuze.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.802 beoordelingen