The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Devon

Welke extra functies wil je op je oven?

Met extra functies op je oven wordt het bakken en schoonmaken een stuk gemakkelijker. De oven stelt bij een automatisch programma de juiste bereidingstijd en temperatuur in voor jouw gerecht. Zo weet je zeker dat je gerecht goed gaar uit de oven komt en hoef jij daar niet meer over na te denken. Benieuwd naar meer van deze handige functies? Je leest ze in dit artikel.

Automatische programma's

automatische programma's op een oven

Als je aangeeft welk gerecht je wilt bereiden, kiest de oven automatisch de juiste bereidingstijd en temperatuur. De oven heeft een aantal voorgeprogrammeerde programma's in zijn geheugen staan. Zo hoef je jezelf nooit meer af te vragen welke instellingen jouw lasagne nodig heeft. Het aantal en type programma's verschilt per merk.

Geheugenfunctie

Display van een oven

Bak je elke zondag een appeltaart? Dan is het mogelijk om de instellingen op te slaan met de geheugenfunctie. De volgende keer als jij je appeltaart maakt, kiest de oven automatisch de juiste instellingen. Zo weet je zeker dat je elke zondag precies dezelfde taart uit de oven haalt.

Telescopische rails

Oven met een uitgeschoven telescopisch rails

Met telescopische rails schuif je bakplaten en roosters gemakkelijk uit de oven zonder dat ze kantelen. Handig als je nog wat kruiden wil toevoegen aan je ovenschotel of meerdere bakplaten in de oven hebt staan. Je hoeft je zo niet meer te verbranden wanneer je de bakplaat uit de oven wil halen.

Reinigingssysteem

Katalyse

Een oven met katalysefunctie is gedeeltelijk zelfreinigend. De oven heeft 1 of meer katalytische wanden die het vuil en vet opnemen. Wanneer de oven een temperatuur bereikt van boven de 200 graden verbrandt het vet. Je hoeft deze wanden dus niet meer zelf schoon te maken.

Pyrolyse

Een oven met pyrolysefunctie is volledig zelfreinigend. De oven vergrendelt de deur en verwarmt tot 500 graden. Tijdens dit proces verbrandt al het vuil en vet in je ovenruimte. Na afloop hoef je alleen nog de asresten uit je oven te vegen en je oven is weer klaar voor gebruik.

Conclusie

Er zijn 5 functies die het bakken en schoonmaken van je oven een stuk makkelijker maken. Zo heb je ovens met een reinigingssysteem zodat je na het bakken niet je oven hoeft schoon te schrobben. En zijn er ovens met automatische programma's, die de juiste instellingen kiezen voor jouw gerecht. Zo komt je gerecht altijd goed gaar uit de oven. Wil je een oven met één of meer van deze functies? Met de keuzehulp selecteer jij de gewenste opties en kies je een oven die bij je past.

Let op: deze functies zijn alleen beschikbaar voor inbouw ovens. Wil je een vrijstaande oven, dan zijn deze opties niet mogelijk.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.164 beoordelingen