The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Devon

Waarvoor gebruik je een crispfunctie?

Heeft jouw magnetron een crispfunctie? Dan geef je je gerechten gemakkelijk een krokant laagje. De crispfunctie werkt in combinatie met een speciale crispplaat of crispschaal. Je versnelt hiermee het bakproces voor een extra knapperig resultaat. In dit artikel lees je hoe deze magnetronfunctie precies werkt en waar je het voor gebruikt.

Wat is een crispfunctie?

bord met friet

Een crispfunctie is een speciale magnetronfunctie die gebruik maakt van de magnetron en de grill. Hiermee geef je je gerechten in korte tijd een krokant, crispy laagje. Je gebruikt de functie voor een knapperige pizzabodem maar ook voor een krokant laagje op je lasagne, kip of ovenschotel. De crispfunctie is ook geschikt om je ovenfriet extra knapperig te maken.

Hoe werkt het?

Leg je gerecht op de crispplaat en zet de crispfunctie aan. De grillfunctie zorgt voor de bovenkant van je gerecht, terwijl de crispplaat de onderkant van je gerecht verwarmt. Het resultaat is een krokante bovenkant en een knapperige bodem. De crispfunctie versnelt het bakproces waardoor je in korte tijd krokante gerechten bereidt.

Wat is een crispplaat?

Crispplaat met zalm en groente

Om gebruik te maken van de magnetronfunctie, heb je een crispplaat of crispschaal nodig. Vaak wordt deze meegeleverd bij het apparaat. Is dit niet het geval, zorg dan dat je er eentje koopt voor je ermee aan de slag gaat. De plaat is van speciaal materiaal gemaakt en een gewone plaat of schaal geeft niet het gewenste effect. De meeste crispplaten hebben een anti-aanbaklaag en zijn gemakkelijk te reinigen.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen