The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue

Advies over magnetrons

Vraag jezelf eerst een paar dingen af wanneer je een nieuwe magnetron koopt. Wil je een solo magnetron of combimagnetron? Welke maat past er op jouw aanrecht en welk vermogen heb je nodig? Daarnaast is het ook handig om naar de bereiding- en bouwkwaliteit te kijken.

Solo magnetron of combimagnetron?

Met een solo magnetron warm je al je maaltijden op. Van kant-en-klare maaltijden tot eigen ingevroren maaltijden. Een aantal van deze magnetrons hebben ook een ontdooi of grillfunctie waarmee de bereiding iets uitgebreider is. Met een combimagnetron zijn de mogelijkheden groter, want deze beschikt naast de magnetronfunctie ook over een ovenfunctie. Het is daarom ook mogelijk om een taart of pizza te bakken of een ovenschotel te maken. Duurdere combimagnetrons hebben soms ook een stoomfunctie.

Afmetingen

Afmetingen magnetron

Welke magnetron er het beste in je keuken past, heeft ook te maken met de afmetingen. Kies je voor een inbouw magnetron, dan heb je te maken met vaste maten. Meet altijd eerst goed de nismaten om zeker te weten welke afmetingen er in jouw keuken passen. Zo voorkom je dat de magnetron niet past. Een vrijstande magnetron heeft geen vast maat. Deze is afhankelijk van de inhoud. De afmetingen van een vrijstaande magnetron zijn belangrijk als je aanrecht wat kleiner is.

Vermogen

Vermogen magnetron

Het aantal watt geeft het vermogen van de magnetron weer. Hoe hoger de wattage, hoe sneller de maaltijd opwarmt. Meestal wordt het wattage in 3 categorieën opgedeeld: laag, gemiddeld en hoog. Onder laag vallen alle magnetrons met een vermogen tot 900 watt. Magnetrons met een wattage van 900 tot 1.000 watt vallen onder een gemiddeld vermogen. Vanaf 1.000 watt of meer spreken we van een hoog vermogen en warmt je maaltijd zeer snel op.

Bereiding

Bereidingskwaliteit magnetrons

De bereidingskwaliteit van een magnetron geeft een indicatie van hoe goed de magnetron het eten bereid en de bereidingsmogelijkheden. Wil je een goede verspreiding van de microgolven voor een gelijkmatige verwarming of een groot aantal automatische programma's? Kies dan voor een magnetron met de bereidingskwaliteit topklasse. Gebruik je de magnetron alleen om simpele gerechten op te warmen? Dan is een middenklasse of basisklasse geschikt.

Bouwkwaliteit

Bouwkwaliteit magnetrons

De bouwkwaliteit van een magnetron geeft een indicatie van de levensduur. Hoe hoger de bouwkwaliteit, hoe langer de magnetron meegaat. We kijken daarvoor naar onder andere het materiaal aan de binnen- en voorzijde. Wil jij jarenlang genieten van je nieuwe magnetron? Kies dan een magnetron met de bouwkwaliteit topklasse. Vind jij de kwaliteit en levensduur minder belangrijk? Dan is een middenklasse of basisklasse geschikt.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.186 beoordelingen