The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lieze

Wat zijn de afmetingen van een magnetron?

Om zeker te weten of jouw nieuwe magnetron past op de gewenste plek, kijk je naar de afmetingen van de magnetron. Vooral wanneer je de magnetron inbouwt in je keuken is dit van belang. Om het gemakkelijk te maken zijn er voor inbouw magnetrons een aantal standaard afmetingen. Vrijstaande magnetrons hebben geen standaard afmetingen, maar zijn onder te verdelen in ranges.

Hoogte inbouw magnetron

Hoogte magnetron (inbouw)

Een inbouw magnetron heeft een standaard nishoogte van 38 centimeter of 45 centimeter. Hierbij geldt dat een solo magnetron meestal ± 38 centimeter hoog is en een combimagnetron ± 45 centimeter hoog. Het verschil tussen een solo- en een combimagnetron is dat een combimagnetron ook een ovenfunctie heeft. Je kiest voor een combimagnetron als je naast opwarmen en ontdooien ook een ovenschotel wil bereiden.

Breedte inbouw magnetron

Breedte magnetron (inbouw)

Inbouw magnetrons hebben een standaard nisbreedte van ± 56 centimeter. Dit betekent dat de nis waar je de magnetron in plaatst 56 centimeter breed moet zijn. De precieze nisbreedte kan per model enkele milimeters afwijken. Controleer daarom altijd de inbouwtekening voor je een magnetron aanschaft.

Diepte inbouw magnetron

Diepte magnetron (inbouw)

Er is geen standaard diepte voor inbouw magnetrons. De meeste magnetrons hebben een nisdiepte van 55 centimeter, maar er zijn ook modellen die passen in een minder diepe ruimte. Je vindt de benodigde nisdiepte van een inbouw magnetron op de inbouwtekening van het product.

Hoogte vrijstaande magnetron

Hoogte magnetron

De hoogte van een vrijstaande magnetron varieert tussen de 25 en 41 centimeter.

  • Laag: minder dan 30 centimeter hoog.
  • Gemiddeld: tussen de 30 en 35 centimeter hoog.
  • Hoog: hoger dan 35 centimeter.

Lage magnetrons hebben een relatief kleine inhoud tot 25 liter of een gemiddelde inhoud tot 40 liter. Een magnetron met een gemiddelde hoogte heeft over het algemeen een gemiddelde inhoud tussen de 25 en 40 liter. Relatief hoge magnetrons hebben een gemiddelde of grote inhoud.

Breedte vrijstaande magnetron

Breedte magnetron

Een vrijstaande magnetron is tussen de 43 en 60 centimeter breed.

  • Smal: tot 45 centimeter breed.
  • Gemiddeld: tussen de 45 en 55 centimeter breed.
  • Breed: minimaal 55 centimeter breed.

Alleen solo magnetrons kunnen smal zijn. Ze hebben dan een relatief kleine inhoud tot 25 liter. Brede magnetrons hebben bijna altijd een ruime inhoud van 40 liter of meer.

Diepte vrijstaande magnetron

Diepte magnetron

De diepte van een vrijstaande magnetron varieert tussen de 30 en 58 centimeter.

  • Ondiep: tot 35 centimeter diep.
  • Gemiddeld: tussen de 35 en 50 centimeter diep.
  • Diep: dieper dan 50 centimeter.

Een ondiepe magnetron is bijna altijd een solo magnetron met een kleine inhoud tot 25 liter. Een gemiddeld diepe magnetron heeft een gemiddelde inhoud tussen de 25 en 40 liter. Diepe magnetrons hebben een gemiddelde of ruime inhoud.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 34.413 beoordelingen