The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lieze

Advies over inbouw magnetrons

Wanneer je een inbouwmagnetron wil kopen, zijn een aantal zaken belangrijk: de afmetingen van de inbouw magnetron en de inbouwmaten van de magnetron. Deze belangrijke maten staan op de inbouwtekening, maar deze is niet altijd even duidelijk. Welke magnetron je nodig hebt en hoe je de inbouwtekeningen leest, lees je op deze pagina.

1. Welke afmeting inbouw magnetron heb je nodig?

Je hebt 2 standaard inbouw magnetron maten: 38 en 45 cm hoog. Om te weten welk formaat jij nodig hebt, moet je de hoogte van de ruimte opmeten waar je de magnetron wil inbouwen. Die ruimte wordt de nis genoemd. Er zijn 3 nismaten die van belang zijn bij het kopen van een magnetron: nishoogte, nisdiepte en nisbreedte. In deze video wordt uitgelegd hoe je de nishoogte opmeet:

38 centimeter

Is de hoogte van jouw nis ongeveer 38 centimeter? Dan kies je een magnetron met een standaard nismaat van 38 centimeter. Zodra je een specifiek model op het oog hebt, check je de precieze nismaten van de magnetron. Deze wijken soms enkele milimeters af.

45 centimeter

Als jouw nis ongeveer 45 centimeter hoog is, kies je een magnetron met een standaard nishoogte van 45 centimeter. Heb je een model gekozen? Check dan nog even de precieze nismaten. Deze staan op de productpagina en wijken soms iets af van de standaard nismaat.

2. Type deur

Let bij het kiezen van de inbouwmagnetron op de manier waarop de deur opent. Een magnetron kan horizontaal of zijwaarts openen. Plaats een magnetron met een deur die horizontaal opent niet te hoog. Anders kun je niet gemakkelijk je etenswaren er in en uit halen.

3. Hoe lees je een inbouwtekening?

Nishoogte

De nishoogte van de inbouw magnetron is altijd 38 of 45 cm hoog. Toch staan er vaak meerdere getallen bij de nishoogte. Dit komt omdat de voorkant van de magnetron langer is, zodat hij netjes op de rest van de keukenkastjes aansluit. De nishoogte is bijvoorbeeld 450 mm (A.) en de hoogte van de voorkant is 455 mm (B.). Er kan ook 450 +5 of 455 bij de nishoogte staan. Het eerste getal is de nishoogte en de +5 is de extra mm of cm die de voorkant van de magnetron uitsteekt om aan te sluiten op de andere keukenkastjes. De nishoogte op deze inbouwtekening is 450 mm.

Nisdiepte

De nisdiepte is de diepte van de ruimte waar de magnetron in komt te staan. De diepte is de afstand van de achterwand tot de voorrand van de ruimte. De nisdiepte op deze inbouwtekening is 546 mm.

Nisbreedte

De nisbreedte is de breedte van de ruimte waar de magnetron in komt te staan. De breedte is de afstand tussen beiden wanden van de ruimte waar de magnetron in komt. Ook hier geldt dat er 2 afmetingen op de inbouwtekening staan. Dit komt omdat de voorkant van de magnetron iets breder is, zodat hij netjes op de rest van de keukenkastjes aansluit. De nisbreedte is bijvoorbeeld 548 mm (A.) en de breedte van de voorkant is 594 mm (B.). De nisbreedte op deze inbouwtekening is 548 mm.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 34.413 beoordelingen