The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Marijn

Advies over inbouw magnetrons

Wanneer je een inbouwmagnetron wil kopen, zijn een aantal zaken belangrijk: de afmetingen van de magnetron en de inbouwmaten van de magnetron. Deze belangrijke maten staan op de inbouwtekening, maar deze is niet altijd even duidelijk. Welke magnetron je nodig hebt en hoe je de tekeningen leest, lees je op deze pagina.

1. Welke afmeting inbouw magnetron heb je nodig?

Je hebt 2 standaard inbouw magnetron maten: 38 en 45 cm hoog. Om te weten welk formaat jij nodig hebt, moet je de hoogte van de ruimte opmeten waar je de magnetron wil inbouwen. Die ruimte wordt de nis genoemd. Er zijn 3 nismaten die van belang zijn bij het kopen van een magnetron: nishoogte, nisdiepte en nisbreedte. In deze video wordt uitgelegd hoe je de nishoogte opmeet:

2. Type deur

Open oven deur

Let bij het kiezen van de inbouwmagnetron op de manier waarop de deur opent. Een magnetron kan horizontaal of zijwaarts openen. Plaats een magnetron met een deur die horizontaal opent niet te hoog. Anders kun je niet gemakkelijk je etenswaren er in en uit halen.

3. Hoe lees je een inbouwtekening?

Specialist bekijkt inbouwtekening

Om ervoor te zorgen dat de inbouw magnetron past, is het belangrijk dat je een magnetron met de juiste maten kiest. De nishoogte, nisbreedte en nisdiepte zijn af te lezen op de inbouwtekeningen. Hieronder leggen we uit hoe je deze moet lezen.

Nishoogte

Nishoogte magnetron

De nishoogte van de inbouw magnetron is altijd 38 of 45 cm hoog. Toch staan er vaak meerdere getallen bij de nishoogte. Dit komt omdat de voorkant van de magnetron langer is, zodat hij netjes op de rest van de keukenkastjes aansluit. De nishoogte is bijvoorbeeld 450 mm en de hoogte van de voorkant is 455 mm. Er kan ook 450 +5 of 455 bij de nishoogte staan. Het eerste getal is de nishoogte en de +5 is de extra mm die de voorkant van de magnetron uitsteekt.

Nisdiepte

Nisdiepte magnetrons

De nisdiepte is de diepte van de ruimte waar de magnetron in komt te staan. De diepte is de afstand van de achterwand tot de voorrand van de ruimte. De nisdiepte op deze inbouwtekening is 550 mm.

Nisbreedte

Nisbreedte magnetrons

De nisbreedte is de breedte van de ruimte waar de magnetron in komt te staan. De breedte is de afstand tussen beiden wanden van de ruimte waar de magnetron in komt. Ook hier geldt dat er 2 afmetingen op de inbouwtekening staan. Dit komt omdat de voorkant van de magnetron iets breder is, zodat hij netjes op de rest van de keukenkastjes aansluit. De nisbreedte is bijvoorbeeld 560 mm en de breedte van de voorkant is 594 mm. De nisbreedte op deze inbouwtekening is 568 mm.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.756 beoordelingen