The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lieze

Wat is de bouwkwaliteit van een magnetron?

Hoelang gaat een magnetron mee? Dat is de vraag die we beantwoorden met de bouwkwaliteit. Hoe hoger de klasse, hoe langer de magnetron meegaat. Wil jij een kwalitatief goede magnetron? Dan zoek je een topklasse magnetron. Een magnetron met een topklasse bouwkwaliteit beschikt over 70% van de belangrijke specificaties voor bouwkwaliteit. De overige klassen zijn midden- en basisklasse.

Zo bepalen wij de bouwkwaliteit van een magnetron

Om te bepalen in welke klasse een magnetron valt, kijken we naar de volgende specificaties:

  • Materiaal binnenzijde: vuil hecht sneller aan een rvs binnenzijde dan aan een gelakte, geëmailleerde of keramische binnenzijde.
  • Materiaal voorzijde: op hard materiaal, zoals roestvrijstaal ontstaan minder snel beschadigingen dan op kunststof.
  • Plateau: zowel het mechanische als het draaiplateau gaat relatief snel stuk. Zonder een draaiplateau loop je dit risico niet.
  • Materiaal plateau: vuil hecht minder snel aan emaille en keramiek dan aan glas en metaal.
  • Verlichting: een ledlamp gaat aanzienlijk langer mee dan een halogeen- of gloeilamp.

Topklasse magnetrons

Topklasse magnetron

Als je het beste van het beste wil, kies je een topklasse magnetron. In deze klasse beschikt een magnetron over minimaal 70% van de bovengenoemde specificaties. Door het gebruik van kwalitatief hoogstaande materialen heb jij jarenlang plezier van je aankoop. Een topklasse model heeft geen draaiplateau dat relatief snel stukgaat. Nog een voordeel van het ontbreken van het draaiplateau is dat je de binnenruimte gemakkelijk schoonmaakt. De magnetrons hebben ledverlichting. Met een gemiddelde van 40.000 branduren hoef je de lamp niet te vervangen.

Middenklasse magnetrons

Middenklasse magnetron

Een magnetron met een middenklasse bouwkwaliteit beschikt over minimaal 50% van de genoemde specificaties. Hij gaat minder lang mee dan een topklasse, maar langer dan een basisklasse magnetron. Op de roestvrijstalen of gecoate voorkant ontstaan niet snel krassen; hij ziet er altijd netjes uit. Het draaiplateau is meestal van glas, maar ook veel middenklasse magnetrons hebben een plateau waar vuil minder aan hecht. Denk aan een emaillen, keramisch of metalen plateau. Hierdoor maak je het plateau gemakkelijker schoon.

Basisklasse magnetrons

Basisklasse magnetron

De goedkoopste magnetrons vind je in de basisklasse, ze beschikken over minder dan de helft van de bovengenoemde specificaties. Verwacht je niet veel van de kwaliteit? Dan is een basisklasse magnetron geschikt. De gebruikte materialen zijn van minder hoogwaardige kwaliteit, waardoor de magnetron minder lang meegaat dan een midden- of topklasse model. Een basisklasse magnetron heeft een glazen, niet uitschakelbaar draaiplateau en de lamp is meestal een gloeilamp. Een gloeilamp heeft minder branduren en is daardoor sneller aan vervanging toe.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.584 beoordelingen