The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Uhro

Specialisten review van Philips Hue Bluetooth

Philips heeft een nieuwe lijn Hue smart lampen geïntroduceerd. De belangrijkste toevoeging is bluetooth. Daardoor kun je eenvoudiger starten met slimme verlichting. Je hebt namelijk geen startpakket met 'bridge' nodig. Eén losse lamp is voldoende. Ik zoek voor je uit of dat ook goed werkt.

Samengevat

Type lamp: Losse lamp | Fitting lichtbron: E27 (grote fitting) | Kleur licht: Kleur, Wit
84,95
tijdelijk uitverkocht
  • Dankzij Bluetooth koppel je de lamp direct met je telefoon of spraakassistent.
  • Deze lamp geeft licht in 16 miljoen verschillende kleuren en alle tinten wit licht.
  • Je hebt geen Philips Hue Bridge nodig om te starten met smart lampen.
  • Je koppelt maximaal 10 lampen met je telefoon.
  • Om lampen te bedienen via internet, heb je alsnog een bridge nodig.

Uit de doos

Inhoud doos Philips Hue Bluetooth

De verpakking van de Philips Hue Bluetooth lampen is simpel en duidelijk. De doos wijkt bovendien nauwelijks af van de verpakking van de vorige serie. Ik zie één belangrijk verschil: het bluetooth-logo. Op de verpakking zie ik daarnaast in welke kleuren de lamp licht geeft. Eenmaal open blijken de lampen veilig verpakt in karton. Ook zit er een handleiding in de doos.

Snel van start

Starten met Hue Bluetooth

Het idee van Philips Hue met bluetooth is dat je eenvoudig begint met smart lampen. Tijd om dat te testen. Ik draai een van de lampen in mijn plafondlamp en zet de knop om. De smart lamp brandt nu in een warmwitte kleur. Ik download de Philips Hue Bluetooth app op mijn telefoon. De app vindt de lamp binnen een halve minuut. Een minuutje later heb ik ook de tweede lamp toegevoegd. Ik kan dus echt snel van start met smart lampen.

De mogelijkheden

Ik test Philips Hue White & Colour lampen. Dat betekent dat ik deze vanuit de app instel op alle mogelijke kleuren. Via de app gaat dat eenvoudig. Ik kies een kleur of een tint wit naar keuze, maar kan ook uit scènes kiezen. Dat zijn door Philips vooraf ingestelde kleurcombinaties. Ook dim ik de lampen eenvoudig via de app. Je bedient de lampen zowel apart als tegelijk.

Spraakopdrachten

Ik koppel de Philips Hue Bluetooth lampen niet alleen aan mijn telefoon. Ook mijn Google Home Mini maakt verbinding met deze smart lampen. Zo bedien ik de slimme verlichting ook eenvoudig met mijn stem. Zo schakel ik de lampen vanaf de trap in en uit. Ook stel ik de Hue lampen eenvoudig in op een andere scène. Erg handig dat ik daarvoor mijn telefoon niet hoef te pakken.

Met een bridge meer opties

Met de Philips Hue Bluetooth app kun je de belangrijkste dingen. Kleuren instellen, lampen dimmen en aan- en uitzetten. Wil je meer opties? Dan voeg je later eenvoudig nog een bridge toe. Zo bedien ik de lampen via bluetooth alleen vanuit huis. Zijn ze gekoppeld aan de bridge, dan zet ik ze overal aan of uit. Ook stel ik dankzij de bridge timers en koppel ik de lampen aan andere apparaten.

Conclusie

Type lamp: Losse lamp | Fitting lichtbron: E27 (grote fitting) | Kleur licht: Kleur, Wit
84,95
tijdelijk uitverkocht

Philips Hue smartlampen met Bluetooth zijn een goede manier om te beginnen met slimme verlichting. Je installeert deze lampen eenvoudig en bedient ze vanaf je telefoon of tablet. Heb je een slimme assistent? Dan bedien je ze ook met je stem. Zo profiteer je van de belangrijkste opties van Philips Hue. Wil je meer geavanceerde opties? De bridge voeg je later alsnog toe. Je bedient de lampen dan ook via internet.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 18.823 beoordelingen