The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Specialisten review Samsung HW-Q70T

Toen Samsung 3 nieuwe soundbars uitbracht, waaronder de HW-Q70T, was ik erg benieuwd. Samsung staat over het algemeen bekend om zijn innovatieve technologieën en vette snufjes. Ik testte de soundbar met de meegeleverde subwoofer en ben verrast door het volle, ruimtelijke geluid. De bediening is eenvoudig en heeft veel mogelijkheden. In dit artikel lees je wat ik er nog meer van vond.

Samsung HW-Q70T

3.1.2 kanaals | Vermogen 330 watt | Dolby Atmos
599,-
op voorraad
  • Dolby Atmos stuurt effecten via het plafond naar je luisterpositie, waardoor het geluid extra ruimtelijk klinkt.
  • Door de diepe bas van de subwoofer luister je naar een kamervullend geluid.
  • Dankzij de ingebouwde wifi koppel je eenvoudig je smartphone of andere speakers aan de bar.
  • Er worden geen achterspeakers meegeleverd voor een surround opstelling.

Eerste indruk van de Samsung HW-Q70T

Eerste indruk van de Samsung HW-Q70T

Mijn eerste indruk van de soundbar en subwoofer is een enorme doos die voor me staat. De L-vormige verpakking is naar mijn mening wat onlogisch ingedeeld en ik vind veel kabels en een handleiding. Wat me positief opvalt is de meegeleverde muurbeugel. Wanneer ik beide apparaten uit de doos haal, zie ik een brede soundbar en een grote subwoofer. Het design is simpel en het materiaal ziet er sterk uit. Mijn nieuwsgierigheid is in elk geval gewekt.

Installatie is snel en eenvoudig

Installatie van de Samsung HW-Q70T

De installatie is vrij eenvoudig. Eerst word ik een beetje ontmoedigd door de kabels en dikke handleiding, maar eigenlijk spreekt de installatie voor zich. Via de hdmi arc poort herkent de televisie de soundbar direct. Voor het draadloos koppelen van de subwoofer moet ik wel de handleiding erbij pakken. Door een paar knoppen in te drukken, verbind ik deze direct verbonden met de soundbar.

Lage tonen tijdens een film of serie

Film of serie kijken met de Samsung HW-Q70T

Ik besluit 2 films op te zetten om de bar te testen: Children of Men en Inception. De soundtracks van beide films beschikken over veel details en bassen. Zeker in de eerste 10 minuten word ik weggeblazen. Ronkende motoren van auto’s hoor ik van links naar rechts gaan en wanneer er een explosie plaatsvindt lijkt het net of ik er vlak naast sta. De bassen zijn diep en laag maar ook bij een dialoog hoor ik de stemmen duidelijk en zijn de details helder hoorbaar.

Muziek luisteren is een feestje

Muziek luisteren met de Samsung HW-Q70T

Op de soundbar luister je op 2 manieren naar muziek. Of je verbindt je smartphone of tablet via bluetooth aan de bar, of je luistert via Spotify of YouTube via je smart tv. In beide gevallen komt de muziek goed tot zijn recht. Het geluid reikt tot een fenomenaal volume waar menig speaker jaloers op zal zijn. Handig voor een feestje. Is de bas te veel van het goede omdat je bijvoorbeeld je buren niet wilt storen? Met de meegeleverde afstandsbediening pas je deze aan.

Heldere stemmen tijdens een talkshow of cabaret

Talkshow kijken met de Samsung HW-Q70T

Wanneer ik naar naar een talkshow of cabaretvoorstelling kijk, schakel ik naar de standaard geluidsmodus. Deze laat de stemmen duidelijk en helder naar voren komen. Achtergrondgeluiden, zoals het publiek, vallen weg en verstoren de dialogen niet. Ondanks dat er weinig spectaculaire geluidseffecten zijn, valt de soundbar ook hier niet tegen. Het geluid klinkt helder en vol: zo mis ik niks van het programma.

Handige app en bediening via afstandsbediening

Samsung SmartThings App

Samsung heeft een eigen smart home app, namelijk Samsung SmartThings. Deze werkt ongeveer hetzelfde als de Google Home app waarin je meerdere slimme apparaten aansluit en aanstuurt. Je hebt de app niet nodig om de soundbar te gebruiken. Ook wordt er een handige kleine afstandsbediening meegeleverd. Wanneer je de soundbar aansluit via hdmi arc, bedien je het volume ook via de afstandsbediening van je tv. Maar de aparte afstandsbediening is ook handig voor het aanpassen van de bas of de geluidsmodus.

Ruimtelijk geluid, maar geen surround geluid

Soundbar met subwoofer, Samsung HWQ70T

Je koopt de HW-Q70T al met een subwoofer, maar je kan de set nog verder uitbreiden tot een 5.1 of 7.1 surround opstelling. Hiervoor heb je de Samsung SWA-9000S Speaker Kit nodig. Hoewel de speaker al een ruimtelijk geluid produceert dankzij de Dolby Atmos technologie, zijn achterspeakers wel nodig om echt midden in de film of sportwedstrijd te belanden.

Conclusie

Al met al ben ik aangenaam verrast door de soundbar en subwoofer. Eenmaal geïnstalleerd is de soundbar heel eenvoudig te bedienen, zowel via de afstandsbediening als de app. De geluidskwaliteit blaast me weg, met name door de diepe bassen en het krachtige volume. De Dolby Atmos technologie klinkt voor mij al ruimtelijk genoeg, maar wanneer je achterspeakers wilt toevoegen, ga dan voor de Samsung SWA-9000S Speaker Kit.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.252 beoordelingen