The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Mascha

Amazon Alexa voor home control

Amazon Alexa maakt je slimme huis nog slimmer. Bedien onder andere je slimme verlichting, schakelaars, thermostaat en IP-camera's via je stem en stel persoonlijke routines in. Persoonlijker en innovatiever is (bijna) niet mogelijk. Op deze pagina lees je wat er allemaal mogelijk is.

Smart Home

Amazon Alexa & smart lampen

Smart verlichting

Koppel je smart lampen aan je Alexa device en bedien ze met je stem. Geef een commando om de slimme lampen te dimmen of van kleur te veranderen. Doe dit met alle gekoppelde smart lampen in elke ruimte van het huis. Elke ruimte in huis heeft dus op elk moment de juiste stemming. "Alexa, turn on the kitchen lights." Alexa, dim the bedroom lights." "Alexa, turn the living room lights into pink."

Amazon Alexa & Smart Plugs

Smart plugs

Smart plugs, ook wel slimme stekkers, zijn handige elementen om je slimme huis te optimaliseren. Je maakt van niet-slimme apparaten, slimme apparaten. En dat alleen door de stekker van het elektrische apparaat in de slimme stekker te plaatsen. Aangezien de smart plug met Alexa gekoppeld is, bestuur je het slimme product met je stem. "Alexa, turn in the lamp." "Alexa, turn off the fan." "Alexa, turn on the coffee maker."

Amazon Alexa & Slimme thermostaten

Slimme thermostaten

Bedien je slimme thermostaat eenvoudig door de juiste commando's te geven. Zet de verwarming vanuit elke ruimte in huis hoger of lager met je stem. Zo hoef je voor het slapen gaan niet meer naar beneden op het moment dat je vergeten bent om de verwarming lager te zetten. Ook voor de energierekening is het voordelig. Met een slimme thermostaat stook je namelijk veel bewuster en op momenten dat je ook echt thuis bent. "Alexa, set the living room to 20 degrees." "Alexa, what's the temperature in my bedroom." "Alexa, set the temperature to 15 degrees."

Alexa en IP-camera's en Slimme Deurbellen

IP-camera's & Slimme deurbellen

Met een IP-camera en slimme deurbel houd je altijd en overal je woning in de gaten. De combinatie van deze camera's met Alexa zorgt ervoor dat je met de juiste commando's precies te zien krijgt waar je om vraagt. Dit zorgt voor een stukje controle en vertrouwd gevoel. Of je nu thuis bent of juist niet, je hebt altijd zicht op wat er in en om je huis gebeurd. Zo is het bijvoorbeeld ook een idee om een camera in de babykamer te plaatsen. De functies zijn immers bijna gelijk aan een babyfoon. "Alexa, show me the living room." "Alexa, show me the front door. * "Alexa, show me the nersery."

Routines

Alexa app

Alexa app

Je hebt de Alexa-app geïnstalleerd en bent klaar om al je slimme producten in huis met een commando (spraakgestuurd) aan te sturen. Dan is het nu het moment voor de volgende stap: het instellen van een routine.

Routine maken met Alexa

Routine aanmaken

Een routine is een serie van acties met 1 commando. Bijvoorbeeld: je hebt de commando "Alexa, start my day." ingesteld. Na je uitspraak, begint de speaker je de weersvoorspelling te vertellen, gaan je smart lampen aan en begint de koffiemachine met het malen van de bonen.

Personaliseren met Alexa

Personaliseren

Ga in de Alexa-app naar Create Routine en stel je eigen, persoonlijke routine samen. Zowel de commando als de acties stel je helemaal naar eigen wensen in. Denk aan: "Alexa, start my workout.", "Alexa, I'm home." en "Alexa, I'm leaving."

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.917 beoordelingen