The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gaby

Aan de slag met je IPL apparaat

Je hebt een IPL apparaat gekocht en zit er helemaal klaar voor om jouw huid zijdezacht en haarvrij te maken. Maar hoe gebruik je dit apparaat eigenlijk? In dit artikel geven we je tips om het beste resultaat te behalen. Die beschermende bril mag je alvast terug leggen in de kast. De lichtflitsen zijn namelijk niet schadelijk voor de ogen.

Aan de slag met je IPL apparaat

Aan de slag met je IPL apparaat

Een IPL licht ontharing apparaat werkt net even anders dan een scheerapparaat of epilator. In dit artikel leggen we je de behandeling uit aan de hand van 6 stappen:

  • Stap 1. Huid voorbereiden.
  • Stap 2. De juiste stand kiezen.
  • Stap 3. Huidtest doen.
  • Stap 4. Smartphone koppelen.
  • Stap 5. De behandeling starten.
  • Stap 6. Huid en apparaat nabehandelen.
  • Stap 7. Volg jouw behandelplan.

Lees naast dit artikel ook altijd voor gebruik de handleiding door.

Stap 1: bereid je huid voor

Huid voorbereiden

Voordat je het IPL ontharing apparaat gebruikt, scheer je met een scheermesje of ladyshave de haartjes van de lichaamsdelen waarop je het IPL apparaat wil gebruiken. Zo voorkom je dat de flitsen van het apparaat jouw haartjes verbranden. Vervolgens teken je met een wit (kohl)potlood een raster op het schone en droge lichaamsdeel wat je gaat ontharen. Zo weet je precies waar je al bent geweest en voorkom je dat je jouw huid dubbel flitst. Gebruik voor het raster geen donkere kleur, want dit kan brandwonden veroorzaken.

Stap 2: kies de juiste stand

Juiste stand kiezen IPL apparaat

Je plaatst het IPL apparaat op je huid, zodat het apparaat jouw huidskleur scant. Vervolgens biedt het apparaat je één of meer aangeraden lichtinstellingen aan. Selecteer de instelling die voor jou comfortabel voelt. Heeft jouw apparaat geen scanfunctie, zoek dan op in de handleiding welke stand voor jou geschikt is. Het is belangrijk dat je één van de aangeraden lichtinstellingen kiest, die zijn afgestemd op jouw huidtype. Zo voorkom je huidbeschadiging, verbranding en een slecht resultaat.

Stap 3: doe een huidtest

Huidtest IPL licht ontharing apparaat

Gebruik je het IPL apparaat voor het eerst, dan is het belangrijk dat je eerst een huidtest doet. Hiervoor stel je het apparaat in op de door jou gekozen sterkte, zoals hierboven beschreven. Vervolgens test je de flits op een klein stukje huid en laat je de huid daarna 24 uur rusten. Reageert de huid goed, dan kan je verder met ontharen. Zie je huidirritatie of -beschadiging, dan kan je een lagere sterkte proberen. Blijf je irritatie houden, dan raden we je aan niet verder te gaan met het apparaat.

Stap 4: koppel je smartphone

Smartphone aan IPL apparaat koppelen

Wij raden aan dat je jouw IPL licht ontharing apparaat via een applicatie aan je smartphone koppelt. Dankzij de app krijg je inzicht in de instellingen van jouw apparaat en breng je jouw behandelingen in kaart. Ook maakt de app een persoonlijk behandelplan voor jou. Hierin zie je precies wanneer je weer welk lichaamsdeel moet ontharen, om zo het beste resultaat te krijgen. Zo weet je zeker dat je jouw huid niet overbelast en veilig te werk gaat.

Stap 5: start de behandeling

Behandeling starten

Na de voorbereidende stappen begin je met het ontharen van jouw gewenste lichaamsdelen. Werkt het apparaat met verschillende opzetstukken, dan klik je eerst het juiste opzetstuk op het apparaat. Vervolgens houd je het IPL apparaat in een hoek van 90 graden tegen de huid aan. Je drukt op de flitsknop en beweegt het apparaat langzaam over je lichaam, totdat je ieder plekje hebt geflitst. Je kiest zelf of je hierbij een glijdende of stempelende beweging maakt.

Stap 6: verzorg je huid en het apparaat

Je huid en apparaat verzorgen

Schakel het IPL ontharing apparaat na gebruik uit en verwijder eventuele opzetstukken. Vervolgens reinig je met een zacht en vochtig doekje het lichtvenster, de buitenkant van de opzetstukken en de binnenkant van de opzetstukken. Na de behandeling ga je minimaal 48 uur niet de zon in en scrub je jouw huid niet om huidirritatie te voorkomen. Ga je toch de zon in, dan raden we je aan dat je zonnebrand gebruikt van minimaal 30 SPF. Je kunt wel huidvriendelijke deodorant of bodylotion gebruiken.

Stap 7: volg jouw behandelplan

Behandelplan volgen

Na de eerste behandeling zie je niet direct resultaat. Herhaal de behandelingen volgens jouw behandelplan tussen de 4 en 12 weken lang, om de haarzakjes in ruststand te krijgen. Je ziet je haren na verloop van tijd steeds dunner en zachter worden. Per persoon en per lichaamsdeel verschilt het hoe lang het precies duurt voordat je een glad resultaat krijgt. Zodra je een glad resultaat behaalt, is het belangrijk dat je dit onderhoudt. Dit doe je door de behandeling om de 4 tot 8 weken te herhalen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.337 beoordelingen