The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gaby

5 tips voor het gebruik van jouw Dyson luchtreiniger

Je hebt een Dyson luchtreiniger gekocht en daar wil je direct mee aan de slag. Je hebt de reiniger natuurlijk niet voor niets aangeschaft, want je wilt de luchtkwaliteit in huis verbeteren. Maar waar plaats je de luchtreiniger eigenlijk? En hoe vaak moet je de filters vervangen? Om het beste uit jouw luchtreiniger te halen hebben we 5 tips voor je.

Tip 1: houd 20 centimeter rondom vrij

Nadat je de luchtreiniger hebt uitgepakt, is het tijd om hem een mooie plek in de kamer te geven. De luchtreiniger is geschikt om de lucht in één ruimte te zuiveren. Plaats hem dus in de ruimte waar je het vaakst bent. Let er bij het plaatsen op dat je 20 centimeter rondom de luchtreiniger vrijhoudt. Je wilt natuurlijk niet dat de gordijnen een pirouette en de luchtreiniger draaien.

Tip 3: stel een werkingsschema in

Wil je dat de luchtreiniger automatisch aan en uit gaat? Stel dan een werkingsschema in via de app. Het is mogelijk om per dag aan te geven op welke tijden de luchtreiniger aan gaat. Zo stel je bijvoorbeeld in dat de reiniger maandag ochtend tussen 06.00 uur en 9.00 aanstaat en 's middags om 16.00 uur opnieuw aangaat. Handig, want zo is de lucht in huis altijd schoon als jij thuis komt.

Tip 4: vergeet hem niet schoon te maken

Om optimaal gebruik te maken van jouw luchtreiniger, is het van belang dat je hem schoon houdt. Je wilt natuurlijk niet dat er stof in de ring komt en de reiniger dit terug de kamer in blaast. Het is aan te raden om tijdens jouw wekelijkse schoonmaakbeurt en stofdoek over de reiniger te halen. Vergeet daarbij het voorfilter niet, deze vangt namelijk de grootste stofdeeltjes op voordat de lucht langs het koolstof- en HEPA-filter komt.

Tip 5: vervang de filters

Om de lucht in de ruimte goed te reinigen, is het belangrijk dat je de filters bijtijds vervangt. Gebruik je de luchtreiniger 12 uur per dag? Dan gaan de filters volgens Dyson 12 maanden mee. Via de app zie je hoeveel uur het filter nog meegaat. Handig, want zo weet je precies wanneer je de filters moet vervangen. Let er bij de aanschaf van een nieuw filter goed op of hij geschikt is voor jouw luchtreiniger


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 17.105 beoordelingen