The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gaby

4 tips om optimaal gebruik te maken van jouw luchtreiniger

Je bent eruit, een luchtreiniger is het perfecte apparaat om de luchtkwaliteit bij jou thuis te verbeteren. Je weet alleen nog niet hoe je het beste uit jouw luchtreiniger haalt. Waar plaats je hem eigenlijk? En hoe lang moet de luchtreiniger aanstaan? In dit artikel geven we je 4 tips om jouw luchtreiniger optimaal te gebruiken.

Tip 1: houd 20 centimeter rondom vrij

Plaatsing luchtreiniger

Om het beste uit jouw luchtreiniger te halen, is het belangrijk dat je hem op een centraal punt plaatst. Midden in de woonkamer is natuurlijk niet handig, maar plaatst hem niet in een hoek of achter een meubel. Om de lucht aan te zuigen, heeft de luchtreiniger namelijk voldoende ruimte nodig. Het is daarom verstandig om minimaal 20 centimeter rondom de luchtreiniger vrij te houden.

Tip 2: zet de reiniger 24 uur per dag aan

Xiaomi Mi Air Purifier 2S

Gedurende de dag komen er nieuwe verontreinigingen in de lucht. Zo komen er bijvoorbeeld pollen binnen als de voordeur open gaat en komt er stof vrij als je op de bank neerploft. Om de lucht optimaal te zuiveren is het belangrijk dat de zuiveraar continu aanstaat. Zet een luchtreiniger altijd op de hoogste stand wanneer je niet in de ruimte aanwezig bent. Dan stoort hij je niet en maakt hij de ruimte effectief schoon.

Tip 3: houd de reiniger schoon

Philips luchtreiniger

Om de lucht optimaal te zuiveren, is het belangrijk dat de luchtreiniger vrij van stof is. Je wilt natuurlijk niet dat de gereinigde lucht weer stof oppikt dat op de luchtreiniger ligt. Een stofdoekje tijdens je wekelijkse schoonmaakbeurt is voldoende. Ook is het aan te raden om het voorfilter elke 2 weken te reinigen. Dit filter vangt namelijk de grootste stofdeeltjes op, voordat de lucht langs de filters komt. Je maakt dit filter gemakkelijk schoon met de stofzuiger.

Tip 4: vervang de filters

Filters luchtreiniger vervangen

De meeste luchtreinigers maken gebruik van filters om de lucht te zuiveren. Na verloop van tijd raken deze filters vol. Om de reiniger optimaal zijn werk te laten doen, dien je de filters te vervangen. Het verschilt per luchtreiniger hoe vaak je dit moet doen. Sommige luchtreinigers hebben een indicator die aangeeft dat je de filters moet vervangen, maar dit is niet bij alle luchtreinigers. In de handleiding van jouw luchtreiniger vind je een schatting van de levensduur van de filters.

Gaby
Artikel van:
Gaby Luchtreinigerspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 17.088 beoordelingen