The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Fatima

Vergelijk de Canon EOS 6D Mark ll met de Canon EOS RP

De Canon 6D Mark ll en Canon RP zijn beide uitgerust met een 26 megapixel full frame sensor, Full HD videoresolutie en een uitklapbaar touchscreen. Het verschil is dat de RP is een stuk lichter is en 4K videoresolutie heeft. De 6D Mark ll is geschikter voor actiefoto's en de batterij gaat langer mee. In dit artikel lees je over de overige overeenkomsten en verschillen tussen deze 2 modellen.

Canon EOS 6D Mark ll

26,2 megapixels, full frame CMOS sensor | Full HD 1080p, 6,5 fps, wifi | Camerabody zonder lens
Adviesprijs 1.519,99 1.249,-
op voorraad
  • Door de hoge maximale ISO waarde fotografeer je ook in donkere situaties.
  • De camera is voorzien van een hoog aantal scherpstelpunten.
  • Bewegende onderwerpen leg je trefzeker vast dankzij het hoge aantal frames per seconde.
  • De camera heeft geen ingebouwde flitser.
  • Er wordt geen geheugenkaart meegeleverd.

Canon EOS RP

aanbieding
26,2 megapixels, full frame CMOS sensor | Filmt 4K, fotografeert met 5 fps, wifi en bluetooth | Camerabody met lensadapter
Adviesprijs 1.319,99 999,-
niet meer leverbaar
  • Je maakt heldere foto's op donkere locaties dankzij de grote, lichtsterke full frame sensor.
  • Dankzij de EF-EOS R adapter gebruik je jouw EF-(S) lenzen op deze systeemcamera.
  • Met het snelle Dual Pixel autofocussysteem stel je snel scherp op bewegende onderwerpen.
  • Om bewegingsonscherpte te verminderen heb je een lens met beeldstabilisatie nodig.

In het kort

Canon EOS 6D Mark ll Canon EOS RP
Videoresolutie Full HD (1080p) 4K
Beeldprocessor DIGIC 7 DIGIC 8
Gewicht 765 gram 280 gram
Frames per seconde 6,5 5
Aantal foto's (met 1 accu) 1200 250
Microfoonaansluiting Nee Ja
Aantal scherpstelpunten 45 4779
Ingebouwde beeldstabilisatie Ja Nee
Kantelbaar touchscreen Ja Ja

Fysieke kenmerken

Fysieke kenmerken Canon EOS 6D Mark II

Canon 6D Mark ll: spiegelreflexcamera met gebruiksgemak

Dit model heeft diverse knoppen waarmee je over veel opties beschikt. Via de optische viewfinder bepaal je het kader van je foto. Deze viewfinder toont 98% van het beeld dat je vastlegt. Daarnaast heeft het toestel een klein schermpje bovenop de body waardoor je gemakkelijker je instellingen ziet. De rubberen grip zorgt ervoor dat de camera niet uit je hand glijdt. De camera is weerbestendig. Je maakt met 1 volledig opgeladen accu 1200 foto's.

Fysieke kenmerken Canon EOS RP

Canon EOS RP: een compacte en lichte systeemcamera

Door het gewicht van 280 gram en het kleine compacte ontwerp, neem je deze camera gemakkelijk mee tijdens lange wandelingen. In vergelijking met de 6D Mark ll, pak je deze camera gemakkelijk met 1 hand op. Daarnaast beslaat de elektronische viewfinder 100% van het beeld, waardoor je altijd een nauwkeurige compositie maakt. Fotograferen in de regen gaat minder goed, want de Canon RP is niet weerbestendig. Met 1 volledig opgeladen accu maak je 250 foto's.

Beeldkwaliteit

Beeldkwaliteit Canon EOS 6D Mark II

Canon 6D Mark ll: maak continu opnames met 6.5 frames per seconde

Met dit toestel maak je dankzij de full frame sensor van 26 megapixel foto's vol detail. De krachtige beeldprocessor zorgt ervoor dat je 6.5 beelden per seconde maakt. Dit is ideaal voor sportfotografie en het maken van actiefoto's. Je beschikt over 45 scherpstelpunten, dit bepaalt op welk deel van je foto je scherpstelt.

Beeldkwaliteit Canon EOS RP

Canon EOS RP: leg je onderwerp nauwkeurig vast

Je maakt gedetailleerde foto's met de RP dankzij de full frame van 26 megapixel. Daarnaast schiet je 5 beelden per seconde, dit is iets minder snel dan de Canon 6D Mark ll. Hoewel, met het Dual Pixel autofocus systeem heb je een snelle autofocus en leg je alsnog acties snel scherp vast. Je hebt meer opties om te bepalen welk deel van de foto scherp is dankzij de 4479 scherpstelpunten.

Videokwaliteit

Videokwaliteit Canon 6D Mark ll

Canon 6D Mark ll: maak stabiele video's in Full HD

Het maken van video's doe je met deze camera in Full HD kwaliteit. Je filmt dan met maximaal 60 frames per seconde. Daarnaast is het toestel uitgerust met een 5 assige beeldstabilisatie. Zo heb je altijd stabiele beelden. De camera heeft geen microfoonaansluiting voor meer audio opties tijdens het filmen.

Videokwaliteit Canon EOS RP

Canon EOS RP: film in heldere 4K beeldkwaliteit

De videokwaliteit is professioneler in vergelijking met de 6D Mark ll, want filmen doe je in heldere 4K kwaliteit. Dit toestel heeft geen ingebouwde beeldstabilisatie; om bewegingsonscherpte te verminderen heb je een lens met beeldstabilisatie nodig. Je beschikt over een microfoon aansluiting waarmee je meer audio opties hebt tijdens het filmen.

Conclusie

Beide camera's zijn geschikt voor de gevorderde fotograaf. Het grootste verschil tussen de camera's zit hem in het formaat, de videokwaliteit en accuduur. De Canon EOS RP neem je gemakkelijk mee op reis dankzij het lichte gewicht. Daarnaast film je in professionele 4K kwaliteit. De kortere accuduur moet je voor lief nemen. Met de Canon 6D Mark ll heb je een robuuste actie camera met ingebouwde beeldstabilisatie. Hiermee maak je maar liefst 1200 foto's met 1 accu.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 19.838 beoordelingen