The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home

Advies over camera's

Je gaat een nieuwe camera kopen. Maar wat komt daar allemaal bij kijken? Hoe weet je welk model geschikt is voor jou? En wat heb je nog meer nodig als je met fotografie aan de slag gaat? Wij geven je advies over het maken van de juiste keuze, verschillende modellen, lenzen en accessoires. Zo vind je de beste camera voor jou.

Hulp bij het kiezen van een camera

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een camera? Hier adviseren wij je over de verschillende soorten camera's en helpen we je bij het kiezen van een camera die bij jou past.

Advies over camera modellen

Er zijn verschillende merken camera's, de een wat bekender dan de ander. Hier vind je advies over onder andere Canon, Sony, Nikon, Panasonic, Fujifilm en Olympus.

Uitleg van cameraspecificaties

Camera's zijn ingewikkelde producten. Waar moet je beginnen als het gaat om het kiezen van de specificaties die bij jouw wensen passen? Daar helpen we je een handje mee.

Advies over lenzen

Als je voor een systeem- of spiegelreflexcamera kiest, kun je niet zonder een lens. De lens is erg belangrijk voor het soort foto's dat je wilt maken. Hier vind je advies voor het kiezen van de beste lens voor jou.

Welke camera accessoires heb je nodig?

Voor het maken van mooie foto's heb je vaak meerdere accessoires nodig. Al is het maar een tas om je camera in mee te nemen. Wij leggen je alles uit over camera accessoires en leggen je uit welke je wanneer nodig hebt.