The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Sanne

Wat is een compact camera en wanneer kies je hiervoor?

Het aanbod van compact camera's is erg groot. Maar wat ze allemaal gemeen hebben is het compacte formaat. De grote vraag is alleen: wanneer kies je voor een compact camera? Om hierachter te komen is het goed om eerst te weten wat een compact camera precies is en wat je er aan hebt.

Wat is een compact camera?

Wat is een compact camera?

Een compact camera is zoals de naam al zegt een compacte camera. Hierdoor is deze camera meestal erg licht van gewicht. Dit komt door het vaste objectief en de vaak relatief kleine sensor. Je neemt hem zo gemakkelijk overal mee naartoe. Voor de hobbyfotograaf die alleen familie- en feestfoto's maakt, is dit een hele fijne camera. De instapmodellen werken op volautomatische basis waardoor je er zonder al te veel moeite voor te doen een goede foto mee maakt.

Welke beeldkwaliteit levert deze camera?

Beeldkwaliteit

Doordat de meeste compact camera's over een relatief kleine beeldsensor beschikken, maak je er geen beelden mee van de hoogste kwaliteit. Geavanceerde compact camera's hebben een grotere sensor, waardoor je beelden wel helder en gedetailleerd zijn. Deze modellen zijn vaak een stuk duurder. Als je een compact camera gebruikt voor het maken van vlogs, is een grotere sensor aan te raden. Hiermee maak je namelijk kwaliteitsvideo's.

Wat voor instellingsmogelijkheden heb je met een compact camera?

Instellingsmogelijkheden

Een instapmodel voor de beginnende fotograaf of de gelegenheidsfotograaf bevat niet zo veel opties. Dit maakt deze modellen erg makkelijk om te bedienen. Op de geavanceerde compact camera's pas je veel meer instellingen aan. Deze modellen beschikken over (half)automatische en handmatige standen. Zo kan ook de creatieve hobbyfotograaf aan de slag met een compact camera. Omdat een compact camera een vaste lens heeft, is het niet mogelijk om voor een andere lens te kiezen.

Wanneer kies ik voor een compact camera?

Compact camera kiezen

Je kiest over het algemeen voor een compact camera als je op zoek bent naar een kleine lichtgewicht camera. Daarnaast zijn de instapmodellen erg geschikt voor de gelegenheidsfotograaf die snel een foto wilt maken. Maar ook voor de creatieve hobbyfotograaf zijn er compact camera's. Met de geavanceerde modellen bereik je via de diverse instellingsmogelijkheden elk gewenst fotoresultaat. Deze beelden zijn vaak van goede kwaliteit. Het enige nadeel van de compact camera is het vaste objectief dat je niet kunt verwisselen.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 14.001 beoordelingen