The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Uitleg van camera specificaties

Een camera kan ontzettend veel en heeft dan ook allerlei specificaties. En die kunnen aardig ingewikkeld zijn. Want wat houden nou precies termen als ISO, sluitertijd en diafragma in? En wat zijn beeldsensoren en megapixels? Wij geven je advies over de belangrijkste cameraspecificaties. We vertellen je wat ze inhouden, wat je eraan hebt en hoe je ze gebruikt.

De instellingen op je camera

Camera instellingen

Op je camera zitten allerlei knoppen, maar welke dienen waarvoor? Wij leggen het je uit, zodat jij precies weet waar je de juiste instellingen vindt.

Beeld

Sluitertijd camera

Bij het kopen van je een camera let je op de beelddefinitie, of resolutie. Wij leggen je uit wat dit is en hoe je het juiste aantal megapixels kiest.

Beeldsensor

Diafragma camera

Wij leggen je uit welke beeldsensoren er zijn en hoe die verschillende sensoren invloed hebben op de beeldkwaliteit van je foto's en video's.

ISO waarden

Camera ISO waarden

ISO waarden zijn de waarden die de lichtgevoeligheid van de sensor in je camera bepalen. Lees hier alles over ISO waarden en hoe je ze kunt gebruiken.

Sluitertijd

Camera connectiviteit

Bij het instellen van de sluitertijd bepaal je hoelang het binnenkomende licht op de camerasensor valt. Dit is bepalend voor de belichting van je foto's.

Diafragma

Beeldsensor

Het diafragma is de lensopening en bepaalt hoeveel licht er op de sensor van je camera valt. Lees meer over hoe het diafragma werkt en wat het doet met je foto's.

Zoomen en scherpstellen

Witbalans

Als je inzoomt met een lens haal je een onderwerp dichterbij. Dit kan met optische of digitale zoom. Vervolgens stel je scherp op je onderwerp. Het scherpstellen doe je met de autofocus.

Connectiviteit

Zoomen en scherpstellen

Jouw camera kun je met behulp van wifi, bluetooth of NFC eenvoudig verbinden met andere smart devices. Daarnaast heeft de leverancier software beschikbaar om de connectiviteit van de camera nog meer te verhogen.

Overige specificaties

Overige specificaties

In onderstaande artikelen lees je meer over de firmware van je camera en de verschillen tussen een camera met scherm en een viewfinder. Ook geven we je advies over cameralenzen en brandpuntsafstanden.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.339 beoordelingen