The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Manon

Wat is een 4K Ultra HD camera en wanneer kies je hiervoor?

Als je op zoek bent naar een video- of vlogcamera kom je de term 4K Ultra HD regelmatig tegen. Dit heeft te maken met de resolutie waarin je video's opneemt. Voor vloggers en videografen is het belangrijk dat hun opnames scherp zijn. In dit artikel lees je wat een 4K Ultra HD camera is en waarom je hiervoor kiest.

Wat is 4K Ultra HD?

Wat is 4K Ultra HD

4K Ultra HD is een resolutie waarin steeds meer foto- en videocamera's filmen. De beelden die je opneemt in 4K resolutie bevatten 3840 x 2160 pixels, waardoor je meer details in je video's terugziet. Dit maakt camera's die in 4K filmen geschikt voor veeleisende vloggers en videografen. Om deze hoge beeldkwaliteit ook daadwerkelijk terug te zien, heb je een apparaat nodig dat deze resolutie ondersteunt. Denk bijvoorbeeld aan een televisie of computerscherm met 4K resolutie.

Voordelen ten opzichte van Full HD

4K Ultra HD vs Full HD

Video's met 4K Ultra HD resolutie bevatten 4 keer zoveel pixels dan full hd opnames. Het voordeel is dat je video's veel gedetailleerder zijn. Als je graag creatieve opnames maakt, heb je met 4K beelden meer vrijheid in de nabewerking als je ze in Full HD bewerkt. Je snijdt bijvoorbeeld je video's bij, zoomt in op een onderwerp of maakt er panningsopnames van. Zo licht je bijvoorbeeld een kledingstuk of accessoire uit in je vlog.

4K foto's uitsnijden uit 4K video

4K foto's uitsnijden

Bij sommige camera's heb je de optie om 4K foto's uit je video's op te slaan. Hierdoor mis je geen actiemoment meer. Je neemt eerst een 4K video op van een bepaalde gebeurtenis en bepaalt achteraf wat het beste beeld is. Vervolgens sla je het beeld op als foto. Dit gebruik je bijvoorbeeld om sporters of dieren vast te leggen. Met deze functie hoef je geen keuze meer te maken tussen fotograferen en video's opnemen.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 21.893 beoordelingen