The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Fatima

Wat is een bridge camera en wanneer kies je ervoor?

Een bridgecamera is een combinatie van een spiegelreflex- en systeemcamera met ultra zoombereik. Deze compacte superzoom camera's zijn handig voor op reis, zo kun je zware lenzen thuis laten. Ben je op zoek naar veelzijdigheid? Dan kan een bridge camera de juiste keuze zijn voor jou. Hieronder leggen we uit wanneer je voor een bridge camera kiest.

Wat is een bridge camera?

De naam zegt het al, een bridge camera is de 'brug' tussen 2 verschillende camera's: compact- en spiegelreflexcamera's. Een bridge camera is groter dan een compactcamera en heeft geavanceerde opties net als een spiegelreflexcamera. Vaak herken je een bridgecamera aan de stevige grip en het extra grote zoombereik. De super zoom lens is niet verwisselbaar. Je kunt er ver mee inzoomen om, bijvoorbeeld, dieren in het wild te spotten. Deze veelzijdigheid maakt een bridge camera een handige all-in-one camera.

Welke beeldkwaliteit biedt een bridge camera?

Bridge camera's hebben meestal een APS-C of Micro Four Thirds sensor, hierdoor heb je een grotere kans op ruis bij weinig licht. Wanneer je bijvoorbeeld tot 3000mm inzoomt is het niet altijd mogelijk om een laag diafragma getal te gebruiken. Geavanceerde bridge camera's hebben een grotere sensor, waardoor je beelden wel helder en gedetailleerd zijn. Deze modellen zijn vaak een stuk duurder.

Wat voor instellingsmogelijkheden heb je?

Een bridge camera heeft meer geavanceerde functies dan een compactcamera. Zo vind je op de camera verschillende knoppen en wieltjes waarmee je de instellingen aanpast. Vaak kun je bij nieuwe modellen ook in RAW fotografen, waardoor je meer mogelijkheden hebt tijdens de nabewerking. Daarnaast heb je veel flexibiliteit door het grote zoombereik. Omdat een bridge camera een vaste lens heeft, is het niet mogelijk om voor een andere lens te kiezen.

Wanneer kies ik voor een bridge camera?

Je kiest voor een bridgecamera als je op zoek bent naar een veelzijdige camera met een groot zoombereik. Een bridge camera is vaak compacter dan een spiegelreflexcamera en heeft alsnog een stevige grip. Door de vaste lens en het grote zoombereik hoef je nooit verschillende lenzen mee te nemen in je tas. Het enige nadeel is dat een bridge camera minder geschikt is voor professionele sportfotografie. Scherpstellen en actie vastleggen gaat sneller met een spiegelreflexcamera.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 18.116 beoordelingen