The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Fatima

Wat is een bridge camera en wanneer kies je ervoor?

Een bridgecamera is een combinatie van een spiegelreflex- en compact camera met een groot zoombereik. Ben je op zoek naar veelzijdigheid? Dan is een bridge camera misschien de juiste keuze voor jou. Hieronder leggen we uit wat een bridge camera is en wanneer je ervoor kiest.

Wat is een bridge camera?

bridge camera

De naam zegt het al, een bridge camera is de 'brug' tussen 2 verschillende camera's: compact- en spiegelreflexcamera's. Een bridge camera is groter dan een compact camera en heeft meer geavanceerde opties, net als een spiegelreflexcamera. Vaak herken je een bridgecamera aan de stevige grip en het extra grote zoombereik. De super zoom lens is niet verwisselbaar, maar wel handig voor op reis. Je kunt er ver mee inzoomen om, bijvoorbeeld, dieren in het wild te spotten. Ook hoef je geen zware lenzen meer mee te nemen in je tas. Deze veelzijdigheid maakt een bridge camera een handige all-in-one camera.

Wanneer kies ik voor een bridge camera?

keuze bridge camera

Je kiest voor een bridgecamera als je op zoek bent naar een veelzijdige camera met een groot zoombereik. Een bridge camera is vaak compacter dan een spiegelreflexcamera en heeft alsnog een stevige grip. Door de vaste lens en het grote zoombereik hoef je nooit verschillende lenzen mee te nemen in je tas. Het enige nadeel is dat een bridge camera minder geschikt is voor professionele sportfotografie. Scherpstellen en actie vastleggen gaat sneller met een spiegelreflexcamera.

Welke beeldkwaliteit biedt een bridge camera?

beeldkwaliteit bridge camera

Bridge camera's hebben meestal een APS-C of Micro Four Thirds sensor, hierdoor heb je een grotere kans op ruis bij weinig licht. Wanneer je bijvoorbeeld tot 3000mm inzoomt is het niet altijd mogelijk om een laag diafragma getal te gebruiken. Geavanceerde bridge camera's hebben een grotere sensor, waardoor je beelden wel helder en gedetailleerd zijn. Deze modellen zijn vaak een stuk duurder.

Wat voor instellingsmogelijkheden heb je?

instellingen bridge camera

Een bridge camera heeft meer geavanceerde functies dan een compact camera. Zo vind je op de camera verschillende knoppen en wieltjes waarmee je de instellingen aanpast. Vaak kun je bij nieuwe modellen ook in RAW fotografen, waardoor je meer mogelijkheden hebt tijdens de nabewerking. Daarnaast heb je veel flexibiliteit door het grote zoombereik. Omdat een bridge camera een vaste lens heeft, is het niet mogelijk om voor een andere lens te kiezen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.362 beoordelingen