The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Manon

Alles over camera's bekijken in de winkel

Wil je een camera liever in het echt bekijken voordat je hem aanschaft? Kom dan langs in een van onze winkels. Hier vind je een assortiment foto- en videocamera's. Op die manier kun je de producten op je gemak vergelijken en testen. Wanneer je extra advies nodig hebt, staan onze specialisten voor je klaar.

Informatie over onze winkels

Contact

Contact

We bieden je graag advies in onze winkels in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Tilburg, Utrecht, Antwerpen, Lochristi en Zaventem. In Den Haag kun je zelf camera's testen.

Advies van specialisten in de winkel

Advies van onze specialisten

Liever meer advies over het product? Onze cameraspecialisten helpen je graag bij het kiezen van de beste camera voor jou. Natuurlijk beantwoorden ze ook graag al je vragen over onze camera's en bijpassende accessoires.

Tips voor tijdens het testen

Het is misschien moeilijk om een keuze te maken uit het grote aanbod. Daarom is het handig als je jezelf van tevoren een paar vragen stelt. Op deze manier weet je beter waar je op moet letten tijdens je zoektocht naar een nieuwe camera.

Fysieke kenmerken

Fysieke kenmerken camera's
  • Het formaat van de camera. Wanneer je de camera mee op reis wilt nemen, dan is een compact model handig. Wil je de camera voor fotografie opdrachten gebruiken, ga dan voor een camera met uitgebreide instellingen en een stevige grip. Houd de camera in de winkel vast en kijk welk model jij fijn vindt.
  • Wil je de lens kunnen verwisselen? Op die manier kies je een lens die past bij het onderwerp dat je vast wilt leggen.
  • De bediening van de camera. Zijn de instellingen eenvoudig te vinden? Waar zitten de bedieningsknoppen? Is het scherm kantelbaar? Heeft de camera een touchscreen? Deze factoren hebben invloed op het gebruiksgemak.

Specificaties

Specificaties camera's
  • Welke beeldsensor heeft de camera? Je hebt verschillende formaten sensoren. Het grootste formaat is full frame. Hoe groter de sensor, hoe hoger de kwaliteit van de foto. Kijk dus naar een camera met een zo groot mogelijke sensor binnen jouw prijsklasse.
  • Beeldstabilisatie zorgt ervoor dat onbedoelde cameratrillingen worden verminderd. Zo maak je uit de hand foto's en video's zonder bewegingsonscherpte. Deze functie bevindt zich in de camera of in de lens.
  • Ga je video's opnemen? In dat geval is de videoresolutie belangrijk. Daarnaast wil je misschien de geluidskwaliteit verbeteren met een externe microfoon. Hiervoor heb je een externe microfoonaansluiting nodig.
Manon
Artikel van:
Manon Cameraspecialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.234 beoordelingen