The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Manon

5 redenen om je huidige camera uitrusting uit te breiden

Je bent graag met je camera in de weer, al is het nieuwe er wel een beetje af. Inspiratie nodig? In dit artikel geven we je 5 redenen om je huidige camera uitrusting uit te breiden.

1. Meer bereik

Meer zoombereik en groothoek

Een relatief simpele manier om je fotohobby nieuw leven in te blazen, is de aanschaf van een extra objectief. Met een kitlens maak je prima foto's, zeker wanneer je net start. Maar op een gegeven moment wil je meer. Meer zoom omdat je met een 18-55mm maar een beperkt bereik hebt. Meer groothoek zodat er meer in je beeld past. Meer lichtsterkte omdat je in een omgeving met weinig licht wilt fotograferen.

2. Meer filtermogelijkheden

Meer filters

Wil je foto's van echt goede kwaliteit op Instagram plaatsen? Gebruik dan een systeemcamera. De filters op deze camera's zijn vele malen beter dan de standaard filters die Instagram je aanbiedt. Qua formaat is dit type fototoestel te vergelijken met een compactcamera. In gebruik doet hij je denken aan een spiegelreflexcamera. Vooral de mogelijkheid om verschillende objectieven te gebruiken maakt de camera interessant voor een brede doelgroep.

3. Meer tassenkeuze

Cameratassen in verschillende maten en kleuren

Ziet jouw spiegelreflexcamera al maanden geen daglicht omdat de `oh-zo-praktische-snuittas' doorgaans niet bij je kledingkeuze past? Tegenwoordig zijn er tal van cameratassen verkrijgbaar, in verschillende maten en kleuren, die niet van gewoon te onderscheiden zijn. Voor over je schouder of voor op je rug. Hoewel je aan de buitenkant niet ziet dat het om een cameratas gaat, is de binnenkant helemaal afgestemd op je hobby en naar eigen wens in te richten.

4. Meer stabiliteit

Statieven bieden stabiliteit

Bij de aanschaf van je camera apparatuur was een statief misschien niet direct iets wat bovenaan je lijstje stond. Toch kan een statief je uitstekend helpen betere foto's te maken. Beweging is vaak 1 van de belangrijkste redenen waarom een foto mislukt. Wil je met je systeem- of action camera stabiele en schokvrije videobeelden schieten, kies dan voor een gimbal. De 360 graden roterende assen vangen alle onverwachte bewegingen op.

5. Meer bewegingsvrijheid

Sportieve outdoorcamera biedt beweginsvrijheid

Houd je van duiken, snorkelen of andere watersporten? Dan wil je al het moois dat je in en op het water tegenkomt vast graag delen met de rest van de wereld. In zo'n geval is het handig om naast je reguliere spiegelreflexcamera ook een sportieve outdoor camera te hebben. Waterdichte en schokbestendige compact- en action camera's zijn uitermate geschikt voor avonturen in en rond het water. Je kan het maar hebben.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 20.188 beoordelingen