The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Thomas

Vergelijk de Samsung Galaxy Tab S7 Plus met de Tab S7

In augustus 2020 kondigde Samsung de Tab S7 en S7 Plus aan. In het verleden bracht Samsung al grotere Plus-versies van smartphones uit, maar dit was voor een tablet nog niet eerder het geval. Ook is het vloeiende 120 Hz scherm een welkome verbetering. Hier vertellen we je meer over de verschillen en overeenkomsten tussen de Samsung Galaxy Tab S7 en de Samsung Galaxy Tab S7 Plus.

Samsung Galaxy Tab S7 Plus 256GB Wifi Zwart

12,4 inch scherm | 256 GB opslagcapaciteit | Internet via wifi
945,-
tijdelijk uitverkocht
  • Op het grote 12,4 inch scherm van de Tab S7 Plus heb je alle ruimte voor je werk, studie of entertainment.
  • De Tab S7 Plus 256GB voert zware taken moeiteloos uit dankzij de krachtige processor en 8 GB werkgeheugen.
  • Met de meegeleverde S Pen stylus ga je nauwkeurig te werk en bedien je de tablet zelfs op afstand.
  • Door het 12,4 inch scherm is de Tab S7 Plus minder compact dan de Tab S7.

Samsung Galaxy Tab S7 128GB Wifi Zwart

11 inch scherm | 128 GB opslagcapaciteit | Internet via wifi
685,-
tijdelijk uitverkocht
  • Dankzij de krachtige octa core processor wissel je soepel tussen verschillende apps.
  • De ruime 8.000 mAh accu van de Tab S7 gaat met gemak de hele dag mee.
  • Met meegeleverde S Pen stylus werk je nauwkeurig en bedien je de tablet zelfs op afstand.
  • Op het 11 inch scherm heb je wat minder ruimte om nauwkeurig te werken dan op het grotere scherm van de Tab S7 Plus.

Eerste indruk

Onze vlogger Jurgen heeft de nieuwe Samsung Galaxy Tab S7 en S7 Plus al even in zijn handen gehad. Bekijk zijn video voor zijn eerste indruk van de nieuwe Samsung tablets.

Ontwerp

Samsung Tab S7 Plus: 12,4 inch scherm

Het stijlvolle ontwerp van de Samsung Galaxy Tab S7 Plus springt direct in het oog. De metalen behuizing en dunne schermranden geven de tablet een luxe uitstraling. Dankzij het ruime 12,4 inch scherm is de Tab S7 Plus een stuk groter dan de Tab S7. Hierdoor heb je op het scherm voldoende ruimte voor je werk, studie of entertainment. Het nadeel is dat de tablet iets zwaarder is en je hem minder gemakkelijk meeneemt. Op de achterkant van de tablet vind je een dubbele camera, inclusief groothoeklens, en een inkeping voor de S Pen stylus. De vingerafdrukscanner van de Tab S7 Plus is in het scherm verwerkt.

Samsung Tab S7: 11 inch scherm

De Samsung Galaxy Tab S7 is het kleine broertje van de Tab S7 Plus en heeft hetzelfde luxe ontwerp. Het grootste verschil tussen beide tablets is het formaat. Dankzij het 11 inch scherm is de tablet ongeveer even groot als de voorgangers uit de Tab S serie. De vingerafdrukscanner van de Tab S7 zit, in tegenstelling tot de S7 Plus, aan de zijkant van de tablet. In de schermrand aan de lange zijde is een 8 megapixel selfiecamera verwerkt.

Snelheid & accuduur

Samsung Tab S7 Plus: 10.090 mAh accu

De Galaxy Tab S7 Plus heeft dezelfde processor als de Tab S7 en 6 of 8 GB werkgeheugen. Beide tablets zijn daardoor even snel. Het voornaamste verschil tussen de beide tablets is de accucapaciteit. De Tab S7 Plus heeft een accu van maar liefst 10.090 mAh. Je denkt misschien dat de batterij hierdoor langer meegaat, maar dat is niet het geval. Het grote scherm van de S7 Plus verbruikt meer stroom, waardoor de accuduur van beide modellen vrijwel gelijk is. Omdat beide tablets 45W snelladen ondersteunen, laad je de tablet in een mum van tijd weer op.

Samsung Tab S7: 8.000 mAh accu

De Samsung Galaxy Tab S7 is een ware krachtpatser. Deze tablet voert zware taken zoals foto- of videobewerking moeiteloos uit dankzij de krachtige Snapdragon 865 Plus octa core processor. Voor zowel de Tab S7 als de S7 Plus is de variant met 128GB opslaggeheugen uitgerust met 6 GB werkgeheugen. De 256GB opslag variant is zelfs nog iets sneller dankzij 8 GB aan werkgeheugen. De 8.000 mAh accu heeft voldoende capaciteit om de tablet de hele dag door te gebruiken zonder tussentijds opladen.

Mobiel internet

Samsung Tab S7 Plus: 5G ondersteuning

Met de Tab S7 Plus heeft Samsung een primeur. Het is namelijk de eerste tablet die ondersteuning biedt voor het nieuwe 5G netwerk dat de komende tijd in Nederland en België wordt uitgerold. Dit netwerk is sneller en stabieler dan het huidige 4G netwerk. Op dit moment is de 5G frequentie nog niet beschikbaar, maar gelukkig ondersteunt de S7 Plus ook het 4G netwerk. Om 5G te gebruiken heb je een simkaartje met een 5G mobiel internet abonnement nodig.

Samsung Tab S7: 4G ondersteuning

De Samsung Galaxy Tab S7 is beschikbaar met ondersteuning voor alleen wifi en ondersteuning voor wifi en 4G. Wanneer je een simkaart met mobiel internet in de tablet plaatst, heb je ook toegang tot internet via het mobiele netwerk op plekken zonder wifi netwerk. Dit is vooral handig wanneer je de tablet onderweg veel gebruikt.

S Pen stylus

De Samsung Galaxy Tab S7 en S7 Plus worden allebei geleverd met de S Pen stylus. Je koppelt de stylus via bluetooth met de tablet. Met dit handige pennetje bedien je de tablet een stuk nauwkeuriger. Dit is vooral handig wanneer je de tablet gebruikt voor creatief werk of het maken van aantekeningen. Samsung voerde voor de stylus een aantal verbeteringen door. Zo reageert het scherm nóg sneller op aanrakingen met de stylus en bedien je de tablet van afstand wanneer je hem op specifieke manieren beweegt.

Conclusie

De Samsung Galaxy Tab S7 en de S7 Plus ontlopen elkaar nauwelijks wat betreft snelheid en accuduur. Toch zijn er genoeg verschillen waar je rekening mee moet houden wanneer je van plan bent om de tablet aan te schaffen. Het voornaamste verschil is het formaat. Ben je van plan om de tablet voor zware taken te gebruiken? Dan is het verstandig om voor de variant met 256 GB opslaggeheugen te kiezen, omdat deze ook meer werkgeheugen heeft.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.164 beoordelingen