The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Lucas

Vergelijk de Sony WH-1000XM4 met de Bose Noise Cancelling Headphones 700

De Sony WH-1000XM4 en de Bose Noise Cancelling Headphones 700 zijn de vlaggenschepen van Sony en Bose. Beide modellen volgen hun zeer succesvolle voorganger op en doen weinig voor elkaar onder. Het belangrijkste verschil zit hem in de slimme functies van de koptelefoon. In dit artikel lees je welk model het beste is voor jou.

Sony WH-1000XM4

Over ear | 30 uur batterijduur | Noise cancelling
289,-
op voorraad
  • Actieve noise cancelling dempt storende omgevingsgeluiden en ruis.
  • Wanneer je een gesprek met iemand aangaat, pauzeert de muziek en wordt omgevingsgeluid versterkt.
  • Met de Sony Headphones Connect app personaliseer je alle instellingen, waaronder het geluid via een equalizer.
  • De koptelefoon wordt zonder 6,3 mm adapter geleverd.

Bose 700

Over ear | 20 uur batterijduur | Noise cancelling
299,-
tijdelijk uitverkocht
  • Je bepaalt zelf de sterkte van de noise cancelling met 11 verschillende niveaus.
  • Dankzij de 4 ruisonderdrukkende microfoons ben je goed verstaanbaar wanneer je telefoneert.
  • Je bedient je muziek met de touchbediening op de oorschelpen.
  • De koptelefoon is niet compact op te vouwen.

Vergelijk de Sony WH-1000XM4 met Bose NC700

Sony WH-1000XM4 Bose NC700
Topklasse noise cancelling Ja Ja
Aanpasbare noise cancelling Ja Ja
Eenvoudig van muziek naar gesprek schakelen Ja Nee
Draagdetectie Ja Nee
Batterijduur 30 uur 20 uur

Noise cancelling

Sony WH-1000XM4: regelbare noise cancelling

In de Sony Headphones Connect app bepaal je zelf hoeveel omgevingsgeluid noise cancelling dempt. Schuif de balk naar links om meer omgevingsgeluid te horen. Wanneer je wil dat de koptelefoon zoveel mogelijk geluid dempt, schuif je de balk naar rechts.

Noise cancelling test in trein

Bose NC700: levels noise cancelling

Bij de Bose NC700 gaat het aanpassen van noise cancelling op een andere manier. In de Bose Connect app kies je uit 11 dempingslevels. Het hoogste level dempt het omgevingsgeluid, het laagste level versterkt het omgevingsgeluid. Selecteer in de app welke levels je onder de sneltoets van de koptelefoon wil. Zo schakel je snel en eenvoudig tussen 2 verschillende levels.

Geluidskwaliteit

Geluidskwaliteit testen

Sony WH-1000XM4: lage tonen zeer nadrukkelijk aanwezig

Wanneer je bas belangrijk vindt, is de XM4 iets voor jou. De koptelefoon legt de nadruk met name op de lage tonen, waardoor je naar een krachtig geluid luistert. De middelhoge en hoge tonen zijn in balans en worden niet extra benadrukt. Je past het geluid aan via de Sony Headphones Connect app. Hier stel je het geluid af op jouw wensen.

Geluidskwaliteit testen

Bose NC700: lage tonen nadrukkelijk aanwezig

Bij de Bose 700 zijn de lage tonen nadrukkelijk aanwezig. Deze klinken wel anders dan bij de XM4, namelijk minder krachtig. De bas is hier dieper, wat meer ruimte geeft aan de andere tonen. De middelhoge tonen zijn in balans, de hoge tonen niet. Dit betekent dat een gedeelte van de hoge tonen nadrukkelijk aan- of afwezig is. Wanneer je van een iets meer helder en diep geluid houdt, is de Bose 700 iets voor jou.

Slimme functies

Sony WH-1000XM4: van muziek naar gesprek en automatisch op pauze

Met de XM4 gaat de muziek automatisch op pauze wanneer je hem afzet. Zet je hem weer op? Dan gaat het nummer weer verder. Wanneer je begint met praten, wordt de muziek zacht gezet en omgevingsgeluid versterkt. Zo begin je een gesprek zonder de koptelefoon af te zetten. Om een spraakassistent te gebruiken, download je de Sony Headphones Connect op. Tot slot beschikt de koptelefoon over multipoint pairing, waarmee je hem aan 2 afspeelapparaten tegelijk koppelt.

Bose 700 Google Assistant

Bose NC700: spraakassistent

De Bose 700 heeft minder ingebouwde slimme functies dan de XM4. Je gebruikt de door jou gekozen spraakassistent om opdrachten via stem te geven en gebruikt multipoint pairing. Zo koppel je de koptelefoon aan 2 afspeelapparaten tegelijk.

Draagcomfort

Oorschelpen XM4

Sony WH-1000XM4: urenlang luisteren

Dankzij de oorkussens en hoofdband van zacht leer zit de XM4 langdurig lekker. Je luistert uren naar muziek zonder dat de koptelefoon pijn doet aan je oren en hoofd.

Oorschelpen Bose NC700

Bose NC700: diepere oorschelpen, maar niet opvouwbaar

Net als de XM4 zijn de oorkussens en hoofdband van de Bose 700 gemaakt van zacht leer. Alleen de oorschelpen van deze koptelefoon zijn iets dieper. Hierdoor hebben je oren meer ruimte, wat zorgt dat je langer muziek luistert zonder pijn te krijgen aan je oren.

Conclusie

De Sony WH-1000XM4 en Bose NC700 blinken uit in noise cancelling, de geluidskwaliteit en draagcomfort. Wanneer het geluid belangrijk voor je is, kies dan de koptelefoon die op dit gebied het beste bij je past. De XM4 heeft een krachtige bas waarbij de middelhoge en hoge tonen in balans zijn. De Bose 700 heeft een diepe bas, waarbij de middelhoge tonen in balans zijn en de hoge tonen niet. Wanneer je veel slimme functies wil, zoals draagdetectie, is de XM4 iets voor jou. De Bose 700 beschikt alleen over compatibiliteit met een spraakassistent.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 16.842 beoordelingen