The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Manon

Vergelijk de GoPro Max met de GoPro Fusion

Als je op zoek bent naar een 360 graden camera van GoPro, kom je al gauw de GoPro Max en de GoPro Fusion tegen. Maar welke camera kies je? Om jou te helpen bij het maken van een keuze, zetten we de verschillen en overeenkomsten op een rij. Zo bepaal jij welke 360 graden camera het beste bij je past.

GoPro Max

Type beelddefinitie ondersteuning: 5,6K, | 360 functionaliteit: Panoramisch 360 | GPS-sensor: Ja
509,-
op voorraad

Pluspunten

  • Je neemt gedetailleerde videobeelden op in 5,6K resolutie met 30 frames per seconde.
  • Dankzij de HyperSmooth beeldstabilisatie zijn je video's zeer stabiel.
  • In de HERO modus kun je jouw belevenissen livestreamen en delen met je volgers op Instagram en Facebook.

Minpunten

  • De GoPro Max heeft geen mogelijkheden voor nightlapse opnames.

GoPro Fusion

5.2K met 30 frames per seconde | 12 megapixel foto's | Met zelfklevende mount | Waterdicht tot 5 meter | Wifi
429,-
niet meer leverbaar

Pluspunten

  • Je filmt in 5,2K resolutie, waardoor je videobeelden veel details bevatten.
  • De Spherical beeldstabilisatie vermindert bewegingsonscherpte door trillingen van de camera.
  • Je maakt nightlapse opnames van bijvoorbeeld een stadsbeeld of zonsondergang.

Minpunten

  • Het is niet mogelijk om beelden te livestreamen.
  • Je kunt de camera niet zonder frame op een bevestigingsmount plaatsen.

GoPro Max vs. Fusion

GoPro Max GoPro Fusion
Videoresolutie 5,6K met 30fps 5,2K met 30 fps
Beeldstabilisatie HyperSmooth Spherical
Bevestiging zonder frame Ja Nee
Livestreamen Alleen in HERO Mode Nee
Connectiviteit Wifi, bluetooth Wifi, bluetooth
Nightlapse foto en video Nee Ja
Waterdicht tot 5 meter Ja Ja
Fotoresolutie 16,6 megapixel 18 megapixel

Beeldkwaliteit

Beeldkwaliteit GoPro Max

GoPro Max: filmt in 5,6K resolutie met 30 fps

Je filmt met de GoPro Max in 5,6K resolutie met 30 frames per seconde. Deze resolutie is hoger dan 4K ultra hd. Dat levert haarscherpe videobeelden op. Door deze hoge resolutie lijkt het alsof je met 6 standaard GoPro's tegelijk filmt. Via een VR bril waan je je op de locatie van de opname. Je maakt niet alleen gedetailleerde video's maar ook 16,6 megapixel foto's. De Max heeft geen OverCapture waarmee je een foto uit je video's knipt.

Beeldkwaliteit GoPro Fusion

GoPro Fusion: filmt in 5,2K resolutie met 30 fps

Met de GoPro Fusion neem je beelden op in 5,2K met 30 frames per seconde. Deze resolutie is iets lager dan die van de GoPro Max, maar het verschil is klein. Ook deze beelden bekijk je via een VR bril, waardoor het lijkt of je op de locatie van de opname bent. De fotoresolutie van de Fusion is 18 megapixel. Daarnaast heeft deze 360 graden camera wel OverCapture om een foto uit je videobeelden te halen.

Opnamemodi

Opnamemodi GoPro Max

GoPro Max: TimeWarp en timelapse modus

Naast de gebruikelijke 360 graden video's die je maakt met de GoPro Max, heeft de camera een aantal modi om vernieuwende beelden op te nemen. Je maakt bijvoorbeeld timelapse opnames van het leven in de stad. Met de TimeWarp modus neem je een timelapse op terwijl je in beweging bent. Als je met de GoPro Max met 60 frames per seconde filmt, vertraag je de beelden 2x tot slow motion opnames.

Opnamemodi GoPro Fusion

GoPro Fusion: timelapse modus

Ook de GoPro Fusion heeft verschillende opnamemodi, waaronder timelapse. Het is niet mogelijk om bewegende timelapse opnames te maken. Je filmt met de Fusion niet alleen overdag, maar ook 's nachts. Zo maak je bijvoorbeeld foto's, maar ook night lapse opnames. De camera maakt op een bepaald ritme foto's. Deze zet je achter elkaar om er een timelapse van te maken. De Burst Mode gebruik je om snel achter elkaar foto's te maken, zodat je een actiemoment niet mist.

Gebruik

Gebruik GoPro Max

GoPro Max: HyperSmooth beeldstabilisatie

Dankzij het waterdichte ontwerp van de GoPro Max film je tot 5 meter onderwater. Zo leg je tropische vissen en koraalriffen vast of film je tijdens het surfen. HyperSmooth beeldstabilisatie zorgt ervoor dat je video's vloeiend zijn. De camera bevat 6 microfoons die samen 360 graden bereik hebben. Je mist hierdoor geen geluiden uit de omgeving. Laat je volgers op social media direct meegenieten van je avonturen door te livestreamen. Dit kan alleen in de HERO modus.

Gebruik GoPro Fusion

GoPro Fusion: beeldstabilisatie

Met de waterdichte GoPro Fusion film je tot 5 meter onderwater. Je gebruikt hem bijvoorbeeld tijdens het kitesurfen of duiken. De Fusion heeft spherical beeldstabilisatie die trillingen tijdens activiteiten vermindert. Deze stabilisatie is wat minder geavanceerd dan de HyperSmooth stabilisatie van de GoPro Max. De 4 ingebouwde microfoons nemen het omgevingsgeluid op in 360 graden. Het niet mogelijk om te livestreamen op social media, maar in tegenstelling tot de GoPro Max maak je met deze camera nightlapse foto's en video's.

Conclusie

Beide camera's maken foto's en video's met een hoge resolutie, zijn waterdicht en bevatten een geavanceerde beeldstabilisatie. Qua uiterlijke kenmerken verschillen de producten echter wat van elkaar. Zo heeft de GoPro Max het voordeel van een klein lcd schermpje, waarop je ziet wat je opneemt. Daarop pas je ook gemakkelijk de instellingen aan. Dit heeft de GoPro Fusion niet. Daarnaast kun je met de GoPro Max livestreamen in de HERO mode. Zo deel je jouw video's direct op sociale media.

Manon
Artikel van:
Manon Videocameraspecialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen