The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Robin

Hoe installeer je de Wacom driver update op macOS?

De vorige driver update voor Wacom tablets zorgde ervoor dat deze niet meer werkten op de nieuwste versie van macOS. Inmiddels is er een nieuwe driver voor je Wacom tablet, zodat je deze weer ongestoord kan gebruiken op de meest recente versie van macOS. Hoe je deze driver installeert, vertellen we je hieronder.

Wat heb ik nodig?

  • Je Wacom tablet
  • Een MacBook of iMac
  • Toegang tot het internet

Stap 1 - Download de driver

Wacom Support pagina

Om te beginnen moet je de juiste driver downloaden via de support pagina van Wacom. Check voordat je de driver downloadt of hij compatibel is met jouw Wacom tekentablet. Dit doe je door op 'compatible products' te klikken en vervolgens de lijst af te speuren naar jouw tablet. Staat die van jou erbij? Download dan de driver voor macOS door op 'download' te klikken. Vergeet ook niet je Wacom tablet aan te sluiten op je MacBook of iMac.

Stap 2 - Volg de stappen op het scherm

Na het downloaden van de driver en het openen op je MacBook of iMac, krijg je het volgende scherm te zien. Dubbelklik vervolgens op het icoontje en begin met de installatie van de driver. Volg de stappen die verschijnen op het scherm om het installatieproces te doorlopen. Het is aan te raden de driver te installeren in een map die je makkelijk terugvindt. Noem de map bijvoorbeeld 'Wacom driver' om de map snel te vinden tussen je andere bestanden.

Stap 3 - Afronden van het proces

Klaar voor gebruik

Na het voltooien van de stappen is je Wacom tablet weer te gebruiken in combinatie met je macOS apparaat. Het is nu ook mogelijk om je macOS versie te updaten, mocht je dit nog niet gedaan hebben om te voorkomen dat je Wacom tablet niet meer zou werken.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.802 beoordelingen