The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Robyn

Wat betekenen de icoontjes op Apple Watch?

Op jouw Apple Watch kunnen verschillende symbolen verschijnen. Een vliegtuigje bovenaan je scherm betekent dat de vliegtuigmodus ingeschakeld is. Maar waar staat een bliksemschicht voor? Of een rood kruisje? In dit artikel vertellen we je meer over wat de icoontjes op Apple Watch betekenen.

Aan de slag met de icoontjes op Apple Watch

Aan de slag met de icoontjes op Apple Watch

Er zijn veel verschillende icoontjes beschikbaar op Apple Watch. De icoontjes zijn op te delen in 5 categorieën. Er zijn icoontjes voor:

  • Geen meldingen ontvangen
  • Bereikbaarheid wifi + 4G
  • Vergrendeling
  • Functies
  • Batterij

Geen meldingen ontvangen

Paarse maan

Paarse maan

Met een paars maantje op je scherm weet je dat de Niet storen functie is ingeschakeld. Als die functie is ingeschakeld, hoor je geen geluid als je een melding binnenkrijgt. Ook licht je scherm niet op. Je wekker geeft wel nog geluid met de Niet storen modus aan.

Oranje maskers

Oranje maskers

Staan er 2 kleine maskers bovenin je scherm, dan staat de Theatermodus aan. Hiermee blijft het scherm van Apple Watch altijd donker, ook als de always-on functie op Apple Watch Series 5 ingeschakeld is. Je scherm licht weer op als je op het scherm tikt, een knop indrukt of aan de Digital Crown draait.

Oranje vliegtuigje

Een oranje vliegtuigje bovenaan je scherm betekent dat de vliegtuigmodus is ingeschakeld. Draadloze functies zoals wifi en bluetooth zijn dan uitgeschakeld. Je krijgt in de vliegtuigmodus ook geen berichten binnen. Schakel je deze vliegtuigmodus weer uit op Apple Watch, dan blijft de modus aan op je iPhone.

Bereikbaarheid wifi + 4G

4 groene stippen

4 groene stippen

4 groene stipjes op je scherm betekent dat jouw Apple Watch verbonden is met een mobiel netwerk. Hiervoor heb je een Apple Watch model nodig dat 4G verbinding ondersteunt. Deze Apple Watch modellen zijn niet verkrijgbaar in Nederland.

Rood kruisje

Rood kruisje

Een rood kruisje verschijnt alleen bovenaan je Apple Watch scherm als je een Apple Watch hebt met 4G ondersteuning. Zodra dit kruisje in beeld verschijnt, weet je dat je Apple Watch geen verbinding meer heeft met het mobiele netwerk.

Blauwe streepjes

Zie je drie blauwe streepjes bovenin je scherm? Dat betekent dat jouw Apple Watch verbinding maakt met een wifi netwerk in plaats van met jouw iPhone. Je ziet het wifi symbool ook in het bedieningspaneel.

Vergrendeling

Waterdruppel

Waterdruppel

Met het icoontje van een waterdruppel bovenaan je scherm weet je dat het waterslot geactiveerd is. Je scherm reageert nu niet op aanrakingen. Om het waterslot te deactiveren draai je aan de Digital Crown.

Rood telefoontje met rode streep

Rood telefoontje met rode streep

Staat er een klein rood telefoontje bovenin het scherm van je Apple Watch? Dan heeft Apple Watch geen verbinding meer met jouw iPhone. Berichten komen dan niet meer binnen en muziek luisteren van Spotify via je Apple Watch gaat niet. Plaats je iPhone in de buurt en het icoontje verdwijnt weer.

Slotje

Een blauw slotje verschijnt op je scherm als je Apple Watch vergrendeld is. Apple Watch vergrendelt alleen als je een toegangscode hebt ingeschakeld. Tik op je scherm om de toegangscode in te voeren en je Apple Watch te ontgrendelen.

Functies

Driehoekje met cirkels eromheen

Driehoekje met cirkels eromheen

Het driehoekje met cirkels eromheen staat voor audio uitvoer. Tik hierop in het bedieningspaneel om muziek vanaf je Apple Watch naar je gekoppelde bluetooth speakers, je AirPods of andere accessoires te sturen.

Paarse pijl

Paarse pijl

Met een paarse pijl bovenin je scherm weet je dat een van de apps op Apple Watch jouw locatievoorzieningen gebruikt.

Rode stip

Een rode stip bovenaan je scherm betekent dat je een melding binnen hebt gekregen. Veeg omlaag om de meldingen te zien.

Batterij

Groene bliksemschicht

Groene bliksemschicht

Staat de groene bliksemschicht bovenin het scherm? Dat betekent dat jouw Apple Watch wordt opgeladen.

Rode bliksemschicht

Rode bliksemschicht

Een rode bliksemschicht op je Apple Watch scherm betekent dat de batterij bijna leeg is. Snel op zoek naar de oplader dus.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.259 beoordelingen