The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Steven

Hoe bewaar je bitcoins en cryptocurrency veilig?

Misschien zijn je cryptocoins enorm in waarde gestegen of juist gedaald, maar één ding is zeker: je wilt niet dat ze gestolen worden. Kies daarom voor een hardware wallet. Hiermee bewaar je jouw cryptomunten offline én beveiligd, waardoor ze niet gehackt worden. Zo kun je zorgeloos investeren.

Offline bewaren

Een hardware wallet, ook wel crypto wallet of bitcoin wallet genoemd, is een soort usb stick voor je cryptomunten. Doordat je de bitcoins en andere cryptocurrencies niet online of op je computer opslaat, heb je veel minder kans om gehackt te worden. Een Ledger hardware wallet hang je aan je sleutelhanger. Zo hoef je hem niet los in je broekzak of tas te doen, waardoor je hem minder snel kwijtraakt.

Extra beveiligd

Ledger Recovery sheet voor je cryptocurrency

Mocht de bitcoin wallet toch onverhoopt kwijtraken of gestolen worden, dan is hij altijd nog beveiligd met een wachtwoord of pincode. Daarnaast zijn de meeste wallets voorzien van data encryptie, waarmee je bestanden onleesbaar worden gemaakt voor de buitenwereld. Je kunt je cryptomunten altijd terughalen met je vooraf ingesteld reeks van 24 woorden. Zo weet je zeker dat je jouw waardevolle munten altijd behoudt.

Software en applicaties

Ledger Live software met hardware wallet

Een hardware wallet bedien je eenvoudig via een applicatie, zoals de Ledger Live app of Archos app. Hiermee check je bijvoorbeeld je balans. Je kunt er ook cryptomunten mee aankopen, verzenden en ontvangen. Dit doe je vanaf je computer, maar ook vanaf je smartphone. Zo volg je ook gemakkelijk de koers van jouw cryptomunt op je telefoon, terwijl je in de trein zit. Met de Ledger app bewaar je 23 soorten coins, maar er zijn nog veel meer apps beschikbaar.

Ledger Nano X

Ledger Nano X hardware wallet

De Ledger Nano X is de meest luxe hardware wallet. Allereerst heeft dit apparaatje bluetooth, waardoor je geen kabels nodig hebt. Deze bluetooth verbinding is extra beveiligd. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je gehackt wordt. Je bewaart maximaal 100 van de 1250 beschikbare apps op dit apparaatje, die je gemakkelijk afleest op het 3 centimeter brede scherm. Door de ingebouwde accu hoef je niet in de buurt van een computer te zijn om hem te gebruiken. Zowel software- als hardware encryptie beschermt je bestanden.

Ledger Nano S

Ledger Nano S hardware wallet

Het kleine broertje van de X-versie is de Ledger Nano S. Hiervoor hoef je minder diep in de buidel te tasten, maar hij is dan ook minder uitgebreid. Je installeert maximaal 8 van de 1250 beschikbare applicaties. De S-versie heeft geen accu en geen bluetooth. Je verbindt hem daarentegen met een usb kabel. De Nano S heeft wel een klein ingebouwd schermpje van 2,4 centimeter breed. Je hangt hem net als de X-versie gemakkelijk aan je sleutelbos.

Archos Safe-T Mini

Safe-T Mini hardware wallet

Een alternatief voor Ledger is Archos. De Safe-T Mini is net als de Ledger Nano bedoeld voor het bewaren van je bitcoins en cryptocurrencies. Net als de Ledger Nano X is de Safe-T voorzien van een hardware encryptie. De Archos Safe-T Mini is echter niet voorzien van bluetooth en een accu. En waar de Ledgers grotendeels gemaakt zijn van metaal, is de Archos gemaakt van plastic.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen