Geschreven door Laszlo

Wat is Canon Megatank?

Megatank is de inkt technologie die Canon vooral bij haar all-in-one PIXMA G printers gebruikt. Deze kleuren inkjetprinters halen hun inkt uit speciale inktreservoirs in plaats van cartridges. Met deze technologie verhoog je de productiviteit en verlaag je de printkosten. Wij leggen je in dit artikel meer uit over de werking en voordelen van deze vernieuwde printtechniek.

De nieuwe inkt technologie van Canon

Wie aan inkjetprinters denkt, verwacht een printer die cartridges gebruikt. Over het algemeen klopt dit ook, maar Canon heeft een nieuwe inkt technologie. De techniek heet Megatank en daarmee boort Canon direct een nieuwe markt aan voor inkjetprinters. De eerste printers die deze technologie ondersteunen, zijn de PIXMA G printers. Je ziet aan de printers direct waarom het Megatank heet, want aan de voorkant van de G printers zie je 4 inktreservoirs.

Speciale inkt voor de inktreservoirs

Nieuwe inkt

De nieuwe inkt technologie vraagt om een andere inktsoort. Megatank printers gebruiken pigmentzwarte inkt en dye kleureninkt. Deze kleuren geven meer contrast en scherpte aan je prints. De printers hebben voor elke kleur een apart inktreservoir. Het zwarte reservoir is iets groter dan de reservoirs van de kleuren cyaan, magenta en geel. Dit komt doordat je bij het printen vaak zwarttinten gebruikt. Je hervult de inktreservoirs eenvoudig met de bijbehorende inktflesjes. Een zwart inktflesje is 135 milliliter en de inktflesjes van de 3 kleuren zijn 70 milliliter.

Extra voordelen van Megatank printers

Megatank voordelen

De Megatank technologie brengt veel voordelen met zich mee. De 4 belangrijkste voordelen die jij ervaart als je een Megatank printer neemt, zijn:

  • Lage printkosten: voordat je de inkt weer bijvult, ben je duizenden prints verder.
  • Draadloze printopties: de meeste Megatank printers hebben ingebouwde wifi en app ondersteuning, zodat je vanaf elk mobiel apparaat printopdrachten verstuurt.
  • Foto's printen: met sommige Megatank modellen druk je foto's in een hoge resolutie af. Dit doe je zelfs randloos. Gebruiksvriendelijke ondersteuning: de printers hebben een duidelijk lcd scherm waarop je snel instellingen aanpast.
  • Daarnaast ondersteunen de printers veel typen mediabestanden.

De gebruikssituaties van Megatank printers

Megatank gebruikssituaties

Deze print technologie is voor meerdere situaties geschikt, zoals:

  1. Thuis: jij en je gezin printen eenvoudig en draadloos foto's en documenten.
  2. Zzp'er of klein kantoor: jij en je collega's drukken goedkoop rapporten af via de PIXMA Cloud en Canon PRINT apps.
  3. Onderwijs: jij en andere leerkrachten printen alle schoolopdrachten. Pas na duizenden pagina's de vul je de inkt bij.
  4. Retail: in je winkel print je samen met andere medewerkers alle administratieve documenten.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.234 beoordelingen