The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gaby

Wanneer is een IPL apparaat geschikt voor jou?

Of een IPL apparaat voor jou geschikt is, ligt aan een aantal factoren. Het ligt onder andere aan de kleur van jouw huid en haar, welke lichaamsdelen je wilt ontharen en of je medicijnen gebruikt. Wij zetten alle factoren voor je op een rij, zodat jij na het lezen van dit artikel weet of een IPL licht ontharing apparaat iets voor jou is.

Haar- en huidskleur

Tabel haar- en huidskleur IPL

Hoe groter het contrast is tussen jouw haar- en huidskleur, hoe beter het IPL apparaat werkt. IPL ontharing apparaten werken hierdoor vaak niet op een donkere of zwarte huid en op witte, grijze, lichtblonde of rode haartjes. Check in de tabel op de website van het product of in de handleiding of het apparaat voor jou geschikt is. We raden je af dat je IPL gebruikt op een huid met veel sproeten of moedervlekken. Heb je een enkele sproet of moedervlek, ga dan voor een IPL apparaat met een ingebouwde huidsensor.

Vrouwen

IPL geschikt voor vrouwen

Als vrouw mag je op de meeste lichaamsdelen IPL gebruiken. Je onthaart met het IPL ontharing apparaat gemakkelijk je benen, buik, armen, rug, oksels en bikinilijn. Met speciale opzetstukken onthaar je ook delen van het gezicht, zoals je kaak en boven je bovenlip. Het apparaat gebruik je niet rond de ogen en wenkbrauwen, op je lippen en op de binnenkant van de neusgaten. Andere lichaamsdelen waarop je het apparaat niet mag gebruiken zijn de binnenste schaamlippen, vagina, anus, tepels, oren en rondom piercings.

Mannen

IPL geschikt voor mannen

Ook als man kan je IPL ontharing gebruiken. Voor mannen gelden wel andere lichaamsdelen waarop je het IPL apparaat wel en niet mogen gebruiken. Als man mag je het apparaat wel gebruiken op je benen, buik, armen, rug, oksels en delen van de schaamstreek. Gebieden die mannen niet mogen behandelen zijn het gezicht, de hals, gebieden met baardgroei, oren, het schaambeen, scrotum, tepels, anus en rondom piercings.

Zwangerschap en borstvoeding

Silk'n en Philips IPL

Voor en na je zwangerschap gebruik je gerust IPL licht ontharing. Tijdens je zwangerschap en als je borstvoeding geeft, raden we je af dat je een IPL apparaat gebruikt. Ben je zwanger, dan is je huid vaak extra gevoelig. Het gebruik van IPL kan zorgen voor extra pigmentvlekjes of huidbeschadiging. Ook verandert je haargroei, waardoor je de sterkte van het IPL apparaat lastig inschat. We raden je aan dat je wacht met IPL ontharing totdat je hormonen weer stabiliseren na je zwangerschap en eventuele borstvoeding.

Overige factoren

Braun IPL apparaat

Tot slot zijn er naast de bovengenoemde factoren, nog een paar gevallen waarin we je afraden om een IPL apparaat te gebruiken. We sommen ze voor je op:

  • Op en rondom tatoeages en piercings.
  • Op spataderen en ooit behandelde spataderen.
  • Op een onrustige of beschadigde huid met(schaaf)wondjes.
  • Bij gebruik van medicijnen, raadpleeg je arts of bijsluiter.
  • Vormen van diabetes en epilepsie, raadpleeg je arts.
  • Wanneer je een verleden hebt met huidkanker.
  • Op injectieplekken, verse littekens, pacemakers of implantaten.
  • Binnen 48 uur voor of na de zonnebank.

Conclusie

Heb je een gezonde huid en wil je lang genieten van een gladde huid zonder haartjes? Dan is een IPL apparaat voor jou de juiste keuze. Voor zowel mannen als vrouwen is IPL ontharing geschikt, maar voor beiden gelden andere regels. Let er dus goed op dat je het IPL apparaat alleen gebruikt op de aangegeven lichaamsdelen, haar- en huidskleur en in de aangegeven situaties. Zo voorkom je onnodige huidbeschadiging en creëer je een langdurige gladde huid.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.207 beoordelingen