The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Rosalie

Wat is een pocket printer en hoe werkt het?

Printers zie je tegenwoordig in alles soorten en maten. Zo ook de pocket printer, een klein model voor onderweg en in je broekzak. Maar wat is een pocket printer nou precies? En wat kun je ermee? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen.

Wat is een pocket printer?

HP sprocket pocket printer

De naam zegt het eigenlijk al, een pocket printer is een kleine printer waarmee je foto's of teksten afdrukt. Een polaroid camera is eigenlijk de voorloper van de pocket printer. Met deze camera druk je namelijk ook direct foto's af. Het voordeel van het compacte formaat is dat je de printer overal mee naartoe neemt. Als je op een feestje een leuke foto maakt, druk je hem meteen af.

Hoe werkt een pocket printer?

HP sprocket plus printer

Als je foto's wilt afdrukken, verbind je de pocket printer met je smartphone, tablet of laptop. Hiervoor heb je wifi, bluetooth of een usb kabel nodig. Sommige pocket printers werken met inkt, andere pocket printers maken gebruik van techniek waarvoor geen inkt nodig is. Deze printers gebruiken ZINK papier dat kleurkristallen bevat. Het papier ziet er kleurloos uit. De printer verwarmt de kleurkristallen tijdens het printen, waardoor er kleuren ontstaan. Omdat de printers draadloos zijn, hebben ze een accu nodig.

Wat voor functionaliteiten heeft een pocket printer?

pocket printer sticker

Sommige pocket printers bieden de mogelijkheid om je foto's te bewerken. Je voegt bijvoorbeeld leuke emoji's, teksten en filters toe. Als het papier een zelfklevende achterkant heeft, bewaar je jouw herinneringen in een fotoboek of maak je een fotomuur. Met de stickers pimp je ook je schoolagenda, laptop of smartphone hoesje. Je print ook foto's van Facebook, Instagram en andere sociale media.

Rosalie
Artikel van:
Rosalie Printerspecialist.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.381 beoordelingen